när ni ska shoppa med pappor och fredrikar:


1) grunda med en rejäl måltid innan så att blodsockret håller sig på en bra nivå ganska länge.

2) om, och framför allt när, blodsockret sjunker till en farligt låg nivå, ha alltid en varmkorv och helst en kall öl i fickan för tillfällig utfodring.

3) innan shoppingen börjar, sätt upp en bestämd rutt för dagen och informera honom om den, helst genom att visa tydliga bilder och kartor (även power points fungerar).

4) om du märker, när ni står och kollar på skjortor, att ansiktet på pappan eller fredriken börjar formas till en grimas och en enorm suck, abort mission immediatly och leta genast upp närmaste Clas Ohlsson-butik för en time out.

5) om det är riktigt illa, låt honom köpa minst ett par batterier, glödlampor eller sladdar (gärna skarvsladdar).

6) efter avklarad och helst lyckad shoppingtur, överraska med M'&'M:s och sätt honom framför datorn alternativt Xboxen för snabbast återhämtning.

7) Beröm mycket och högt, exempelvis genom att säga "jag visste att du skulle klara det", "du är så stark" samt "du är en inspirationskälla för andra".

8) förbered redan nu nästa års shoppingtur med ruttplanering.

9) ett halvår innan planerad rutt, börja försiktigt att samtala om kommande shoppingtur så att han är ordentligt mentalt förberedd när den stora dagen kommer.

Lycka till!




Kommentarer
Postat av: Johanna

HAHAHAHHAHA BÄSTA

2011-09-26 @ 22:52:13
URL: http://jsundholm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback