?


Och varför vill inte min mobil lägga till ordet SKIT ?

Jag har fått lägga till det tusen gånger. Det är som den vet att det inte är ett fint ord.

Jävla besserwisser.



varje gång är som den första gång vi sågs


Och så sitter man här på Uppsala Stadsbibliotek IGEN. My, oh my. Ringde Com Hem idag och pratade i en halvtimma. Tecknade ett abonnemang. Ringde pappa och berättade men det var tydligen ett "jävla pensionärsabbonemang som passar din moster!" (no offence Ingrid, inget personligt). Men seriöst, hur ska jag kunna veta sånt? Det enda jag kan när det gäller Internet och abbonemang och hastighet är mitt personnummer som man måste säga några gånger. Hur som helst så ringde jag igen och avbokade abonnemanget. Så nu ska jag fixa ett mobilt bredband istället från tele2, det fanns tydligen studenterbjudande där plus att det var mycket billigare in general. Så nu, snart, efter typ 1,5 månad, får jag kanske, om ett tag, Internet.

Hur som helst så tog detta ca 2 h. Efter det började jag direkt på kemilabbrapport som ska vara inne imorgon (och jag har inte alls haft 2 veckor på mig, host..) och det är väl egentligen därför jag var tvungen att gå till bibblan så jag kunde skicka in den.

Mattetentan igår gick jättebra, jag kommer iallafall få godkänt. Kaxigt? Nä. Sant.

Efter tentan lunchade jag med Sara och Simon på Norrlands nation. Det blev fika också. I typ fem och en halv timma. Väldigt trevligt. Det diskuterades allt mellan kiss och julklappar.

Ikväll ska jag på något sätt lyckas ta mig till Linda som precis flyttat till ett nytt ställe. Ska bli intressant att se om jag kommer fram. Känner mig lika hemma i Uppsalas bussnätverk som jag gör i bredbandsdjungeln nämligen.




21/11 tvåtusentio


Queen igår var riktigt nice, sångaren hade en röst väldigt lik Freddie Mercurys. Det var många låtar som framfördes som jag hört innan men inte vetat att det var Queen! Så det var jättekul.

Nu ska jag plugga matte och senare ikväll åka tillbaka till Uppsala och imorgon kl 08.00 ska NI hålla tummarna att det går bra på tentan.

Här är en 4 minuters love story med Taylor Swift :)


lördag 20/11


Spelkvällen var awesome! Jag, Sara, Malin, Johanna, Kalle och Kristoffer körde Buzz och Singstar. Jag VANN första omgången på buzz (föga förvånande) och på andra kom jag delad tvåa. MMHMM! That's what I'm talkin' 'bout jao.

Singstar var skitkul eftersom det fanns en danskontroll också. Samtidigt som två stycken sjöng skulle en dansa till. Grymt roligt (och nästan som ett friskispass!) och jag fick X antal skrattattacker långt ner i hjärtegropen haha.

Idag ska jag....wait for it.....PLUGGA. Asså herregud dä ä så hemla kul så ja vät int va jag ska ta vägen.

Ikväll är det Queen. Om jag nån gång får reda på var och när jag ska befinna mig. Har frågat några gånger och fått Jamen det viiisar sig tillbaka på bredaste suramål. Är ju kanske en fördel om man kan planera sin dag, tänkte jag.

Igår fick jag ett busskort Uppsala-Västerås av min andra halva i pusslet. Då blir man så där lite extra varm.

A fine Frenzy - you picked me



I was difficult to reach, but you picked me

t


bajs bajs bajs

vesteras


Jag gick upp kl 5 idag, för att åka med F hem till Västerås. Så jag slipper betala ännu en bussbiljett. Det är DYRT.
Kul att jag önskar mig typ ett busskort, en ficklampa och en avloppsrensare i julklapp.

Idag blir det matteplugg då jag har tenta på måndag.. och vidare ikväll till Johanna och Kalle för spelkväll! jag ÄLSKAR spelkvällar. Varför har man inte det oftare? Och gamla hederliga sällkskapsspel liksom, varför har dem fått ta smällen och numera bo på vinden?

Imorgon ska jag på QUEEN, eller ett tribute band. Ska bli kuuul! Även fast jag typ aldrig lyssnat på Queen. Dock känner jag ju till några av deras största hits, typ We will rock you, The show must go on, Bohemian Rhapsody och Don't stop me now. Hur som, jag ser fram emot det.

Här är en fin låt med ett annat band, Big Star:


genius


Vi håller på med aritmetiska och geometriska summor och bla bla bla på matten, och idag hade vi en intressant del på lektionen.

Det var en gång en kung på 1600-talet som anställde en matematiker. Matematikern var väldigt väldigt smart, som sig bör vara när man är anställd hos zee king. Kungen var så impad av matematikern att han ville ge matematikern en belöning, och kungen frågade vad matematikern ville ha.

Jag vill att du tar fram ett schackbräde, sa matematikern.

Och det gjorde kungen.

Sen vill jag att du (eller en tjänare) lägger ett sädeskorn på första rutan, på andra rutan dubbelt så många (alltså 2) och på tredje rutan dubbelt så många som rutan innan (alltså fyra), med fortsättning på alla 64 rutor. Det vill jag ha som belöning.

NO match for me!!!, tänkte kungen och skrattade åt den befängda idén.

Och hur många korn blev det nu totalt? Ja, det kommer jag faktiskt inte ihåg (har anteckningarna hemma), men på den sista rutan, ruta 64, blev det 10*10^13 stycken korn.

Världsproduktionen av korn IDAG är 10*10^12.

Smart kille. Typ som mig då.



101115


Idag regnar det ganska mycket. Snöhögarna börjar smälta bort och bli till slask. Molntäcket ligger som en tjock glasyr och täcker solen. Träden är nakna och ser faktiskt ganska ledsna ut. Härliga underbara ljuva november.

Nej jag vet inte. Känner mig ganska low så att säga. Men är det inte så man brukar känna varje år vid den här tiden av året? Känner att jag vill ha jullov, och jag har inte haft en enda tenta än. Känner att jag vill ha vår, och det har inte varit riktig vinter än. Känner att jag inte hinner med allting jag ska, även fast jag gör saker hela tiden.

Känner att tiden kanske har stannat lite?

Samtidigt har jag mycket att se fram emot. Och jag vet att jag klagar utan egentlig anledning, men ibland måste man få klaga lite bara för klagandets skull. Att ha en urladdning så man kan ladda på nytt igen. Det tycker jag faktiskt är helt okej.

Nu ska jag snart åka till Uppsala och plugga matte. Hoppas på att jag hinner klart med kap 3 och 4 innan nästa måndag då jag har tenta..yey!


101114


Fars dag idag! Svårt att missa eftersom min far för 2 veckor sedan skickade ett sms där det stod:

Fars dag 14 nov! Fika kl 14 på Gäddgatan
. OBS! Glöm ej present OBS! Kram D.C

D.C står för Daddy Cool för er som undrar. Självutnämt bör tilläggas.

Jag tycker det är fusk för mammor och pappor som har egna dagar. Varför finns inte Dotters dag? Nu får ju mamma och pappa presenter 3 gånger om året medan vi stackars stackars lidande utsvultna döttrar bara får 2 gånger. Jag ska ta ett snack med Reinfeldt, that's foe suoe. Jämställdhet liksom, vad är det för land vi lever i egentligen undrar jag?

Mammas körshow igår var underbart rolig! Och Vocal Six var sjukt underhållande. Skulle sätta in ett youtube-klipp men det finns inget uppladdat som gör dem rättvisa. (Vocal Six är alltså 6 män som mestadels sjunger covers på låtar i mycket varierande stilar, och detta i a capella).

Annars är jag ganska trött. Kan vara för att F antingen fiser på mig eller armbågar mig när vi ska sova.

Här är September med hennes version av Petters Mikrofonkåt:




101113


Är hemma i Västerås nu, sitter i mitt gamla rum. Igår kväll blev det bio - Cornelis! Den var bra då jag inte visste särskilt mycket om Cornelis (Vreeswijk) liv, hans biografi. Tycker dock att dialogen kunde varit djupare, och gått in mer på livet, då hade filmen fått mer känsla.

Mamma är just nu på konserthuset och förbereder tillsammans med kören inför deras show ikväll, som jag, pappa, Felix och Fredrik ska gå på. Det ska bli väldigt väldigt roligt tycker jag, var längesen jag kunde gå på en show! Och de brukar alltid vara riktigt bra, så jag är up for it!

Fysikduggan
: 16/20, alltså 3/4 bonuspoäng till tentan. JAG ÄR NÖJD!!!!!

En låt med mycket känsla, som berättar en historia:


Petter ft. Veronica Maggio - Längesen


drama life


Tjejna!

Antar att ni alla har sett att det är snö ute. Litegrann. Så jag tänker inte kommentera det mer än med att säga att jag älskar snö. Speciellt snö som kommer alla dagar utom på julafton, och speciellt blötsnö. Att inte veta när eller om man ramlar i halkan tillför en så kallad edge till livet.

Idag har jag haft matte, fysik och kemilabb. Och ja, duggan, hur gick den? Jag har inte alla rätt men heller inte alla fel (facit har jag sett på nätet, dock har jag inte fått slutgiltiga resultatet) så jag kanske lyckas skrapa ihop iallafall något bonuspoäng till tentan! Vilket är mer än jag hade räknat med från början.

Och vad händer annars in the faboulous life of fancy? Jag behöver färga håret. Jag gick hem från skolan idag (åh fanny du är så duktig, ett riktigt föredöme för oss alla! "tack tack, I know, IIIII knoooow"). Jag har handlat röda linser istället för vanliga linser (att äta alltså). Jag har inte fixat Internet hemma än. Jag har en mage som kurrar.

Ja. Är det något mer ni undrar över är det bara att fråga.

JOOOOOOO! Jag kom på en till spännande sak som händer i mitt liv.

Det är onsdag och onsdag innebär BONDE SÖKER FRU. Och plöstligt lystes den ack så mörka novembernatten upp. (jag vet att det är kväll, snart, men det låter mycket mer dramatiskt med natt).

Nu ska jag vandra hemåt och invänta rätt stämning till kl 20. (hur blev det här inlägget så tragiskt?)

Anyway, chilla and watch your step!

Love, fancy



hjärtslag


Igår planerade jag att lägga mig tidigt samt att gå upp tidigt för att plöja fysiken. Gick och la mig kl 02 och vaknade halv elva. Yes.

Men har ändå suttit och tragglat en hel del plus att jag tagit en mysig promenad på björnön med familjen. Älskade familj! Nu blir det snart mat, det blir rester från igår vilket funkar hur fint som helst då mamma överträffat sig själv och gjort en massa gott kött (älg, fläskfilé och oxfilé) samt en massa såser och potatisgratäng då vi hade gäster. Jag skulle åka ner till stan men det blev att jag stannade hemma vilket ändå var ganska skönt!

Vid fem-tiden åker Felix tillbaka till skolan och jag åker då med ner till stan och Freddy-boy. Imorgon är det Uppsala igen, hmm. Helgerna går så fort så fort, för fort.

Om jag är dålig på att uppdatera är det för att mitt Internet typ inte funkar.

Kärlek


what up what up what up!

Hej mina vänner,

Längesen nu! Skulle börja skriva igen men då fuckade mitt Internet upp sig så jag har väl gått ca 3 veckor utan Internet, vilket gjort att jag ca 1 gång i veckan besökt Stadsbiblioteket för att kolla mail, facebook etc. Men egentligen, vad skönt det är utan Internet. Jag har typ totalt blivit av med mitt..ja, jag skulle nog kalla det facebook-beroende. Klart att jag kollar facebook när jag får tillgång till nätet men det är inte "shit jag har inte kollat fb på 10 minuter, undrar om nåt otroligt intressant som inte kan vänta till ikväll har hänt?" loggar in ca 23 ggr per dag, bara för att man kan, bara för att man typ inte INTE kan.

Anyway, är hemma i Västerås nu. Åker hem nästan varje helg ju. Dyrt, ja, men jag vill jag vill jag vill träffa honom.

Har gått jättebra i skolan (alla rätt på kemiduggan, ett slarvfel på matteduggan, det är fan bra! så, nu har jag skrytit färdigt) fast på tisdag har jag fysikdugga. Och därmed gick allt åt helvete. Jag och fysik är som bajskorvar i toaletten, jag vill bara spola ner skiten!

Har kollat en del på Så mycket bättre som går på TV! Det är ett sjukt värt program. Så himla mycket känsla. Några svenska artister samlas under en vecka och tolkar varandras musik. Lasse Berghagen, Lill-Babs, September, Petter, Plura, Christer Sandelin och Tomas Di Leva. Otroligt olika personligheter men ändå finner de varandra via musiken. Den är som är en länk mellan dem.

Och tycka vad man tycka vill om Di Leva men man måste ge honom all respekt för att han vågar vara annorlunda, för att han vågar gå mot strömmen, för att han vågar framföra sina åsikter och tankar. Jag har aldrig lyssnat på honom men har nu gjort det litegrann och hans texter, och ofta musik, är faktiskt väldigt bra! Det är inte bara ljud utan det är budskap.

Hur som helst, här är några videos från programmet, med Petra Marklund (September) och Petter med tolkningar av Berghagen och Di Leva!

Inte visste jag att September var en av Sveriges bästa sångerskor!






SÅ skön version av Petter!


Love,

fancy