systemet guilts


Varför känner man sig alltid så skyldig när man varit på systemet? Det känns som att alla tittar förebrående på en när man går där och svingar sina klirrande kassar. Jaha, då förstår vi vad du ska göra i helgen! Hm! eller Nää visst är det väl för sorgligt? Endast i 20-årsåldern och redan fördärvad... Man vill liksom skrika att JAG SKA FAKTISKT INTE HA ALLT PÅ SAMMA GÅNG!!! eller DET ÄR INTE BARA TILL MIG!!! (fast det där sista är väl inte världens smartaste. Men ändå.).


wii träning once more!


Idag har jag köpt träningskort på Friskis!!! Och kämpat på ett Puls-medel pass! Känner mig nöjd, nu ska jag komma igång. Känner att det är först nu som jag börjar få lite rutin i vardagen. Har varit så mycket annat ett tag nu sedan jag började skolan. Saknar dock mina träningskompisar i Vässan! Men jag ska nog få med Simon på box iallafall hihi.

Imorgon kommer Fredrik och vi ska ha myyyyskväll. Sen har han fått för sig att vi ska börja jogga tillsammans. Suck. Alla vet att jag joggar inte. Kan sträcka mig till en power walk =) Härligt i det fina höstvädret.

På lördag ska jag på inflyttningsfest hos några klasskompisar som bor ute i ett hus på landet. Ska bli superkul!

På söndagen kommer mamma och pappa hit, jag ska äntligen bjuda dem på den omtalade middagen som vi pratat om i ett år haha..

Nästa helg hoppas jag att jag ska en sväng till Stockholm för en återträff med mina bästaste bästa! Saknar när alla bodde i samma stad, det var lättare att ses då.



Från Sofias maskerad i somras. Världens mest mobbade tomte tror jag bestämt??

PUSS
// Fancy

F,



fan


Neeeeej tv4 har ställt in Bonde söker fru för IDOL!!!!! Jag som väntat hela veckan. Sug.

emoartikel


Äntligen klar med artikeln! Eller har varit det en stund men har låtit den vila ett tag och ska nu gå igenom den en sista gång för att sedan skicka in den. Folket i min grupp ska ju sen läsa igenom den och kommentera vad jag ska förbättra, vad som var bra osv. tills nästa gång vi ses och ska diskutera artiklarna igen. Fast jag måste säga att jag blev väldigt nöjd med den nu :) Men även solen har ju fläckar. Har jag hört.







Den här typen av figur är jag fullkomlig förälskad i!! Cute Emo kids. Lite grymma ibland dock haha.

Sov gott alla fina.

// Fancy

utflykt!


God morgon!

Igår var vi på studiebesök till företaget Holmen paper och Holmen skog (företaget heter väl Holmen men det finns olika huvuddelar) som ligger i lilla hålan Hallstavik, ca 1-1,5 h från Uppsala. Har ni sett filmen Bröllopsfotografen? Hallstavik är iallafall precis som den lilla byn, där fabriken sysselsätter typ alla. Det finns en pizzeria och en skoaffär som heter Sko-Uffe. Jag ville gå in där men vi hann inte. Lärarna prioriterade nämligen att besöka företaget...

Vi gick ut en sväng i skogen där vi fick kolla på skogsmaskinen de använde för att fälla träd. De berättade om hur de arbetade, hur de återplanterade, hur de miljöarbetade och hur de gjorde för att inte förstöra fornminnen. Det där med fornminnen var drygt tyckte dem, för "ni anar inte hur mycket det finns där ute!!" Vissa gånger blev det dock fel, t.ex den gången när nån hög hade blivit klassad som bronsålder fast det var markägaren som gjort iordning det där på 40-talet.

De skickar träden till Holmen paper, en fabrik som gör papper, bokpapper osv. Intressant att gå runt och titta på hur det fungerar och hur man går från träd till färdigt papper. Dock var det jävligt varmt där inne. Fast det var roligt att vi fick gå som dagisbarn med reflexvästar och hjälmar. I skogen fick vi även godis.


Idag ska jag skriva klart (börja) på ett PM som ska in imorgon. Usch vad segt! Men vi är iallafall klara med grupparbetet som också ska in imorgon. Det handlade om ett Case, ett företag som i det här fallet gjort en massiv omorganisering. Vi skrev om den nya organisationen vs. den gamla typ!

Ha en bra dag lovers!




när ni ska shoppa med pappor och fredrikar:


1) grunda med en rejäl måltid innan så att blodsockret håller sig på en bra nivå ganska länge.

2) om, och framför allt när, blodsockret sjunker till en farligt låg nivå, ha alltid en varmkorv och helst en kall öl i fickan för tillfällig utfodring.

3) innan shoppingen börjar, sätt upp en bestämd rutt för dagen och informera honom om den, helst genom att visa tydliga bilder och kartor (även power points fungerar).

4) om du märker, när ni står och kollar på skjortor, att ansiktet på pappan eller fredriken börjar formas till en grimas och en enorm suck, abort mission immediatly och leta genast upp närmaste Clas Ohlsson-butik för en time out.

5) om det är riktigt illa, låt honom köpa minst ett par batterier, glödlampor eller sladdar (gärna skarvsladdar).

6) efter avklarad och helst lyckad shoppingtur, överraska med M'&'M:s och sätt honom framför datorn alternativt Xboxen för snabbast återhämtning.

7) Beröm mycket och högt, exempelvis genom att säga "jag visste att du skulle klara det", "du är så stark" samt "du är en inspirationskälla för andra".

8) förbered redan nu nästa års shoppingtur med ruttplanering.

9) ett halvår innan planerad rutt, börja försiktigt att samtala om kommande shoppingtur så att han är ordentligt mentalt förberedd när den stora dagen kommer.

Lycka till!




kräftis


Vi hade kräftskiva med klassen igår! Riktigt riktigt trevligt var det. Jag har en jättebra klass. Hoppas det håller i sig alla 4,5 år vi ska spendera tillsammans! Tack Henrik och Elin för att vi fick crasha er lägenhet :) Och Axel m. fl, grymt bra jobbat med det hembyggda bordet som faktiskt höll sig igenom hela middagen trots galna ekonomagronomer.


saker jag stör mig på


1. När man har jättebråttom och någon går så otroooligt långsamt mitt på trottoaren. När man sedan ska göra en snabb omkörning vinglar personen ifråga självklart åt ditt håll så man måste tvärbromsa och påbörja omkörningsfasen igen.

2. Varför är alla goda saker onyttiga?

3. När bilen framför av nån underlig anledning börjar bromsa in och precis när man börjar undra vad som händer så svänger bilen, för att sedan blinka i mitten av svängen.

4. Varför döper man en film till "Free Willy"? Betyder inte det fri snopp?

5. När man frågat tusen frågor till en person om personen och det blir awkward silence eftersom personen är för självupptagen för att fråga något tillbaka.

6. Att det regnar så mycket i Uppsala på hösten.

7. Varför det inte kommit en "Hitta Nemo" 2.

8. När man tittat i kylskåpet och skafferiet 5 gånger och det fortfarande inte finns något gott den 6e gången.

9. När man vaknar 10 min innan klockan ska ringa och är så sjukt kissnödig att man bara måste gå upp och kissa. Tio minuters skönhetssömn försvunnen för all framtid.


plöj-boy and plöj-girl


Här är en bild från veteranplöjningen i söndags (eller traktor-racet som jag kallar det).



Jag och Fredrik om 5 år?

hellooo


Hej igen!

Och så har den helgen rusat förbi också! Tiden går fort (för omväxlings skull), vi har en inlämning som ska vara inne den 21 september - gud vad skönt tänkte jag för några timmar sen, då är det ju ett bra tag kvar! Men alltså, det var ju tydligen den 19e idag. Happ.

Helgen har spenderats i Vässan mestadels tillsammans med Fredrik (jag har fått blommor igen förresten, helt ok tycker jag, keep it comin' :) och vi har promenerat, chillat, kollat på "Hur många lingon finns det i världen?" som var bajsmysig, vi var på restaurang med Johanna och Kalle och tittade på mammas kör när de sjöng på kulturnatten. Ja just det, vi var också på fotbollsmatch i Tortuna (4-0 YEAH) och på något så kulturbelevat som Veteranplöjning, vilket innebär att ett gäng människor (mestadels äldre män) står och tittar på traktorer från 60-talet och äldre. Det var ju tävling också om vem som kunde plöja rakast linje vilket väckte stort intresse och diskussion bland åskådarna. Vi missade tyvärr vem som blev årets plöj-boy...

Ska lägga in nåt kort från veteranplöjningen men så länge får ni se lite andra kort:

Jag och två fina class mates, Frida och Sandra!


Var bordsdam till mästarnas mästare, Generalen!


Lilla västmandland-Närke gruppen på väg till Sångboksmiddagen (Skåne och Uppland var typ 90 pers var...) Men vi hade 3 mästare i vårt lag, varav Generalen var en av dem och det är värt MYCKET!


PUSS!



ett framgångsrikt fenomen


Efter mitt kära Bonde söker fru började programmet "Svenska miljonärer". Suck, vad är det där för bortskämda idioter tänkte jag och började slökolla...men det visade sig att de här människorna ju faktiskt på sina egna sätt är genier! Det handlade bl.a om 20-åriga Foki som skapat en blogg och blivit miljonär på den, nu bor hon i Bangkok och har egen klädkollektion och många andra saker på gång. En annan som började samla på skrot för att ha råd med en egen cross-cykel och nu äger han ett eget barockslott och motor cross-bana tack vare att han kom in på skrotbanan.

Den skummaste av alla - en excentrisk megakommunist som har ett Leninhotell med bara bilder på Lenin och andra kommunistgrejer. Bl.a så finns ett "Leninbad" som är en exakt kopia av, ja, Lenins bad i Leningrad. Som han sa själv: Vem fan trodde att folk ville bada i ett kommunistbad? hatar inte alla kommunister?" Tydligen inte! Han har ju blivit miljonär på det. Det roligaste är att han är så sjukt skum. Han går runt med olikfärgade skor, en t-shirt med Homer Simpson och Spider Pig, och samlar på toalettknopparna, ni vet knopparna som sitter längst upp på spolgrejen på toan.

Sjukt skum, men så är han en av de mest framgångsrika i Sverige. Det här är väldigt intressant tycker jag för det är mycket det vi pratar om i skolan nu, alltså olika former av ledare. Ledarskap. De här personerna är ledare som har startat sina egna rörelser och de blev så framgångsrika eftersom de var först med att göra det på det sättet de gjorde.

Vår lärare i skolan visade en youtube-video som jag tycker är superbra och som visar det på ett mycket enkelt sätt!! Check it out.



Värt att tänka på tycker jag när man känner sig lite extra konstig!


rödluvan


Nej, nu vill jag ha tillbaka mitt röda hår! Kul att testa något nytt men det känns inte lika bra. Jag har ju alltid varit "hon den konstiga med rött hår".

En tidsfråga.


aj


Nu till råga på allt har jag fått tandvärk också! I vänstra hörnet nedre käken. Det går bra nu, det går bra nu...


yo yo yo


Hej alla!

Dålig uppdatering, I know, men jag lever och trivs! Förutom att jag är jätteförkyld efter att ha blivit slängd i Fyrisån av Jyns vikingar på Småttingmiddagen i lördags (inte bara jag utan alla småttingar) och har en superjobbig uppgift till på onsdag och torsdag som är både skrivuppgift, power point-presentation och föredrag. Klockan är över fyra och jag har inte kommit nånstans. Känns som att all min energi går åt till att försöka bli av med förkylningen..

Hur som helst så ska jag uppdatera bättre när jag gjort den här skiten! Småttingveckorna är nu över och vi kan nu kalla oss äkta ultunesare!

Så länge får ni nöja er med en bild på Simons och min vackra skapelse, en katt som vi ritat tillsammans hållandes i samma penna (samarbetsövning på en lektion):



// Fancy

haha


Just det, idag hade vi "Bondens År" - dag ;P Var lite olika föredrag om djurhållning, bekämpningsmedel och fältmaskiner. JÄ! Viktigt ändå att ha inblick i jordbruket som vi troligtvis på något sätt kommer jobba med sen. Fast det roligaste var nog att en gubbe hade en kardborre på strumpan (ja, han hade sandaler med strumpor i...).

En oemotståndelig helg!


Hej mina kära!

Dåligt upppdaterad men mycket att göra! Middag på Göteborgs nation med Faddrarna i tvåan och klassen i fredags, denna trevliga kväll fortsattes med en rejäl utgång på Värmlands som hade klubb! Riktigt rolig kväll vill jag lova, och det bästa var nog när mästarna kom till Värmlands och körde Mästardansen som alla vi småttingar fått lära oss! Awesome! Det här är låten, som alltid kommer ha en speciell plats i mitt ohvisa småttinghjärta:



På lördagen var det dags för Sångboksmiddag! Alla samlades för olika förfester med sina respektive landskap någonstans nära SLU för att sedan dra sig mot Kåren för fördrink och sedan 3-rättersmiddag. Sångboken är en liten bok (det exakta namnet är Ultuna studentkårs sångbok) och innehåller diverse snapsvisor, vinvisor, vårvisor och massa annat (men mest är det nog alkoholrelaterat^^) och tack vare den och hundratals glada studenter så blev sångboksmiddagen en rungande och sjungande tillställning. Festen fortsatte för min del till halv fyra, härligt!

Igår kom älskade FREDRIK och vi hade en härlig dag med kisspauser (haha), vattenletande (hittade Mälaren till slut) och Ben&Jerrys. Saknar dig typ jämt.

Nu mina kära är det en MYCKET viktig kväll. Ensam mamma söker står nämligen på schemat. Bonde söker fru börjar på onsdag också. Tydligen så har de Bonde söker fru-kvällar på SLU, vilket var den största anledningen till mitt val av skola.

Kärlek!

Fancy

Femte dagen


Idag har jag varit ledig hela dan! Skönt. Har gått på stan och kollat efter gåvänliga skor som jag tänkte ha imorgon på Sångboksmiddagen! Tänkte inte på sånt när jag packade för att flytta hit igen. Men hittade inget så jag ska ha antingen ett par högklackade eller platta...orkar man ha högklackat liksom? Och sen ska tjejerna ha på sig knälånga klänningar...alltså vem har en knälång klänning? Inte jag. Tycker man får små korta stubb-ben då! Men ska ha en klänning som går ner nästan till knäna iaf höhö..

Jaja, mina enorma klädproblem får jag väl berätta mer om sen men bara för att ni är så intresserade!!

Sångboksmiddagen btw är...ja jag vet inte riktigt, en middag där man sitter med en sångbok och sjunger typ. Tror de flesta i min klass ska gå iallafall vilket är kul!

Ikväll ska vi träffas på Göteborgs nation för att äta och sedan fortsätter det med nån form av nationsrunda. Hoppas på en trevlig kväll.



CIAO!!!

Fjärde dagen


Och så börjar vi den fjärde dagen som student på SLU. Tisdagen var också helt galen, dessutom hade vi våra första lektioner som iofs mest var intro till kurserna, men ändå! Mästarna lärde oss sedan en dans som faktiskt var sjukt lång till mitt stora förtret!! Det gav iallafall ett stort flödande garv från oss småttingar! Mästarna däremot såg lika sura ut som vanligt haha.. Efter det var det sagostund, en gubbe tände ett ljus som Arne Weise och läste historian om vikingen Jyns som bodde på Ultuna 600 e.kr och startade en vikingaby. Om det ska byggas något nytt på Ultuna idag så måste de först ha utgrävningar i typ ett år utifall de skulle hitta några nya grejer som berättar om historien (det är faktiskt sant!). Sagan handlade också om de fruktansvärt ohyfsade småttingarna som gör att Jyns, varje höst, vrider sig i sin vikingagrav. Därför finns Mästarna som ska se till att tukta småttingarna, som btw kommer innan amöba i "den som är mest värd" - listan.

Efter sagostunden gick vi på ytterligare en rundvandring, men denna täckte ett större område och fler hus (Ultuna campus är asstort!). Ganska intressant, men det bästa var nog när våra faddrar (bara ekonomagronomerna) kom racandes i en bil, öppnade bakluckan och gav oss öl. Simon lyckades totalt få i sig tre stycken under vandringen av nån underlig anledning.

Igår var en lugnare dag! Lektion i kursen Företaget och omvärlden, den var tre timmar lång och jag skojar inte, jag fick tvinga upp mina ögon där på slutet! Sedan skulle klassen fixa nationskort men eftersom jag redan har det så åkte jag hem och vilade en stund istället.. Strax innan fem kom världens bästa och underbaraste Freddy-Boy och hälsade på och med sig hade han en bukett med röda rosor!

Idag ska jag först ha lektion 3 timmar och sedan fortsätter nollningen!