tu me manques


Har en gammal Nice-kompis som ännu en gång åkt till Nice för att plugga. Jag blir så fruktansvärt avundsjuk och otroligt nostalgisk när jag ser bilderna. Jag vill åka dit igen, ska åka dit igen. Det är som min, ja vad blir det, 3:e hemstad. Älskar den stan, feels like home!!










yo!


Hey lovers,

har varit en ganska effektiv dag i skolan med Matte, fysik och kemi. På matten lärde vi oss om logaritmer, på fysiken lärde vi oss om tryck och densitet, och på kemin lärde vi oss vem som vann första Vasaloppet 1521 (Gustav Vasa om ni inte visste det).

Det var kallt som attans i morse, tur att jag hade mössa och vantar kan jag säga. Som jag sa till Sara O, Nu när det är vinter måste man klä på sig så jävla mycket. "Fanny, det är fortfarande september." Ja och redan så kallt! Iofs var det mycket skönare nu på eftermiddagen, men det är så det börjar mina vänner, det är såå det börjar!!

Ikväll blir det Stockholms nation (stocken) med Fanny, Anna och några till som jag inte kommer ihåg vilka det var (ännu ett säkert tecken på annalkande senilitet). Ska träffas innan hos Fanny och så går vi tillsammans dit. Ska bli riktigt nice även fast jag är ganska trött!

Imorgon kommer Fredrik hit på kvällen, kul att han kommer på en fredag så han kan vara här lite längre! Blir väl en tur runt i Uppsala och även tydligen en tur till Enköping där vi ska hälsa på en avlägsen släkting till honom. Rockin'!!! haha

Nej, nu är jag väldigt busy. Jag har en stor mängd rött hår att platta.

Love,

fancy


duh


Hmm, tänkte jag kunde spara en massa tid och plugga fort genom att skippa läsa kemi-kapitlet och hoppa direkt på uppgifterna. Det gick jättebra.

Jaja, nu börjar idol.


t'day


Satt och fikade med Fanny idag i 4 h, otroligt mysigt och trevligt! Pratade om allt mellan himmel och jord. Hade ju en planerad pluggdag men den blev lite försenad så att säga..vi träffades ett och gick hem fem, innan dess hade jag inte pluggat något för jag tänkte jag skulle göra det efter fikat. Sen när jag kom hem var jag hungrig och skulle bara kolla på "ett" avsnitt av True Blood, et voila, here I am...

Yey, mina pluggdagar blir så bra! Disciplinerad till tusen.

Men jag tar igen det snart!

Jag är så glad nu. Det känns som om allt liksom blir bra! Trivs i Uppsala, trivs i skolan, trivs i lägenheten. Trivs med livet. Den här terminen känns ganska chill om man jämför med nästa, då ska jag läsa Fysik B, Ma D och Ma E (kanske Ke B). Lär ju plugga mer då kan jag säga..men hörrni det tar vi då! Nu njuter vi av det som är nu och tar vårterminen när vårterminen kommer. Det låter ganska logiskt tycker jag?

Nu ska jag väl läsa igenom fysiken...typ.. (hör ni hur helhjärtat jag pluggar?)

Love

just breathe


Hey lovers,

blev en awesome fred-lörd i Sthlm med mina golden girls! Efter att alla med några timmars mellanrum samlats på stationen så tog vi pendeln hem till Sanna i Flempan. Väl där blev det världens godaste laxpaj och typ varsin flaska vin. Och en massa masssa prat och skratt. Säger då det, det kan inte gå fel när vi sammanstrålar!

Malin och jag drog nitlotten då det kom till att dela ut sovplatser. Vi fick sova på en sån där skitfet luftmadrass som säkert varit jätteskön om vi haft mer luft i den (ska vi inte ha mer luft? NEEJJ då blir det inte skönt). Jag blev nästan sjösjuk av den där kan jag säga. Så fort jag vände mig, eller Malin för den delen, kändes det som vi var ute i en liten eka på ett stormigt hav. Och råkade man balansera vikten fel så ramlade man ner i diket som bildades i mitten, och drog den andra med sig så det blev väldigt warm and cozy so to speak. Men lite sömn blev det iaf :)

På lördagen blev det shopping och åter en massa shopping! Eller iallafall mycket springande i affärer. Man blir faktiskt ganska trött, det är precis som en sport! För att inte tala om julrean!

Strax innan sex gick vi tillbaka till stationen för att ta tåget hem. Alla var törstiga så vi sprang in på pressbyrån för att köpa något att dricka. Sara, Sanna och jag stod utanför och väntade på Malin eftersom hon var seg, och då säger Sara: åh kolla, där är Mojje! (ni vet, från nåt barnprogram) och vi kliver in litegrann i affären och kollar åt vänster. Jag blir sur för att det var inte alls Mojje, det var en tant med blont lockigt hår. Men iallafall, jag vänder mig tillbaka mot själva stationen igen och ser att Sanna kommer gående med morska steg från den andra ingången till pressbyrån, med sin shoppingpåse i handen. Ut kommer också en lite lätt utvecklingsstörd man (ja han var det) som går och mummlar för sig själv (typ frassabrassafrmpffffajboj).

Vad händer, liksom? Jo. Han försökte sno min påse!!!, säger Sanna fruktansvärt upprört, vilket ledde till ett ohyggligt asgarv från mig (förlåt) :D Det visade sig att att medan vi kollade efter "Mojje" så hade gubben gått förbi och tagit påsen, Sanna märkte det som tur var och sprang efter och sa: Du! det där är MIN påse! och tog tillbaka den. Och det var då jag såg det hela.

Alltså jag tyckte bara grejen var så himla rolig så jag kunde inte sluta skratta!! (jag hade inte gjort det om sannas påse försvunnit obs!). Men jag har kommit på att jag reagerar sådär olämpligt på allvarliga situationer ibland, sådana som man inte kan göra något åt, annat än att skratta helt enkelt. Ett annat exempel på det är ju när Sara försvann på vulkanen Etna på Sicilien, utan att gå in på närmare detaljer..

Äh, det slutade bra, då kan man lika gärna skratta :D Som min basårskompis Sara sa idag: Fanny, du är nog den roligaste personen jag vet!! Bra, tycker jag ;)

Ja, mycket text blev det men jag ska lägga upp bilder snart också!

Love,

fancy

uäck


Jag sitter och räknar mattediagnoser som finns på nätet...FETT kul. Tydligen kan man få bonuspoäng på tentan om man får 80% rätt på dem, så kom igen Mr Brain, work with me on this one.

japs


Just det glömde säga att igår på Snerkes så var det en japan som alltid befann sig där vi var!! Vart man än vände sig om och tittade, så stod han där!! Fett scary. Han såg så himla rolig ut också, typ rörde inte kroppen någonting, utan bara armarna. Stod med knutna nävar och rörde armarna upp och ner. Och jag tror att han var där själv också. Vid ett tillfälle när jag såg honom råkade jag skrika AAAHHHHH!! rakt ut för jag blev så himla rädd, så Fanny Flow var tvungen att hålla för munnen nästan. Ja, herregud. He will haunt my dreams.

Ungefär såhär såg han ut: Så om ni ser honom på stan, SPRING!



lovely weather


Hej mina änglar,

det är såååå fint väder i Uppsala idag. Har precis kommit hem från en 2 h promenad till och från Ångströmslaboratoriet där jag skulle lämna in min fysikuppgift. Gud vad jag älskar den här stan. Jag går verkligen omkring och njuter. Byggnaderna, kyrkan, ån, stadsträdgården, blommorna, cyklarna, kullerstenarna, fiken vid ån... jag lovar att jag ska ta lite bilder. Har varit väldigt väldigt dålig med det på sistone!

Igår blev det utgång på Snerkes (Södermanland-Nerikes nation), asnice! Drack en killer rosa pantern också, me like.

Nu är klockan redan fyra snart, ojoj. Ska städa och plugga.. alltså jag förstår inte hur det sekunden efter man städat undan allt, kan ligga lika mycket saker framme igen så fort man vänder sig om. Jag tror det är Någon, eller hans bästa kompis, Ingen, som har varit framme.

Love,
fancy

haha, här är en bild från mitt och sannas senaste skype-samtal! Tycker det är roligaste är Sannas min :P


hahaha


Numera heter det negerboll,
Hälsningar Sverigedemokraterna.


koll


Louise: Kollar du på Svenska New York fruar på tv3?

Jag: Nej inte just nu, men jag såg det förra veckan!

L: Fanny, det går för första gången idag.


Hahaha! Jamen fan asså, alla dessa hollywood wifes, man håller ju inte reda på alla!

SD i riksdagen


SD kom alltså in i riksdagen! De fick till och med större stöd än både KD och V. Jag hade vissa aningar att de möjligtvis skulle komma in men inte med en så stor procentsats. Ska bli fruktansvärt intressant att se hur övriga partier hanterar SD:s tillkomst. Om de helt kommer att frysa ut SD eller om de så småningom kommer att börja samarbeta inom vissa frågor. Dock tror jag aldrig att de kommer att samarbeta inom SD:s största hjärtefråga, invandringen, då partiets åsikter inom detta skiljer sig så pass stort från övrigas.

Men egentligen, med det stöd som SD fick, visar inte det att invandringen har blivit en allt större fråga för väljarna? Är det något övriga bara kan ignorera?

Jag tycker det är synd att det i Sverige har blivit så tabu-belagt att diskutera invandring. Så fort man nämner något alls klassas man som rasist. Går jag runt med en sverige-flagga på tröjan tror säkert folk att jag stödjer SD och partiets extrema åsikter. Jag gillar mitt land och dess traditioner, är det att vara rasist?

Jag tycker att vi självklart ska ta emot människor från andra länder. Självklart ska vi ge dem stöd och den hjälp de behöver och inte sätta dem i något kollektiv i Rosengård. Självklart ska vi integrera dem i samhället. Självklart ska de få behålla sin religion. Men Sverige ska fortfarande vara Sverige med dess traditioner och allt vad det innebär. Dock ett berikat sådant.

Jag kan vara stolt över mitt land utan att vara rasist. Man ska få prata om invandring och att anpassning borde vara ett ganska självklart krav att ställa. Och det tycker jag utan att vara anhängare till SD. Jag stödjer absolut inte SD på något sätt. SD tycker att vi ska stoppa 90% av invandringen och att de 10% som kommer in inte på något sätt ska inkluderas i samhället. Det börjar mer och mer likna en utrensning, likt den mellan 1939-1945.

Våga diskutera invandring men acceptera aldrig diskriminering och utanförskap. Acceptera aldrig olika värde på människor. Acceptera aldrig hatet.


inspirerad


Gud, jag fick helt plötsligt värsta inspirationen till att ta en morgonpromenad imorgon. Ba sådär. Hoppas att den som styr över vädret är på min sida. Och att den lilla gubben på min vänstra axel med en naughty uppsyn inte får för sig att bli lat.

Imorgon blir det Västerås också. <3



poop


Shit vad den här dagen inte går bra nånstans. Precis när jag skulle gå ner och cykla till skolan så börjar det ösregna, IGEN. Det slutade ungefär vid nio och har under tiden sedan dess varit uppehåll. Och nu börjar det igen, precis när jag ska åka. Vem driver med mig? Vem?

Är det meningen att jag inte ska åka till skolan idag? Tänk om någon vill säga nåt. Typ försöker få mig att inte ge mig ut för då kommer jag bli överkörd av en bil eller ett tåg eller liknande.

Det kanske finns en mening med saker och ting. Så brukar jag tänka ganska ofta, speciellt när det hänt något jobbigt. Allt känns lättare då, det var inte meningen att det skulle hända, men tänk vilken bra erfarenhet! Och just att det inte hände ledde till att något annat, mycket bättre, inträffade.

bättre i det här fallet är alltså att sitta hemma och plugga ist för i skolan? nja, jag vet inte jag. Försöker nog en gång till på sista lektionen ;)








oväder


Fan vilket rakt igenom pissigt väder det är ute. Regnar som om änglarna gråter störtfloder, och det blåser som om de har hemska gaser i magen. Jag skulle egentligen vara på väg mot skolan nu men seriöst, jag vägrar att cykla i detta väder. Har inga regnkläder dessutom (eller man behöver nog någon form av rymddräkt som skydd för detta väder).

Klockan ett har jag en mattelektion som följs utav ännu en mattelektion, hoppas att det slutat tills dess! Ska kolla upp bussar också just in case.


oh my head


Har sån jävla huvudvärk så det gör ont att le, alvedon typ en piss i sjön!

skön dag :P


Idag har jag fikat med Fanny Flow, Elin och Amanda på ÖGs! Det skulle ju bli våffelbuffé men det var bara månd-torsd, GUD VAD FÖRVÅNAD JAG BLEV! Men lika mysigt och trevligt var det ändå utan våfflor ;) Vi satt vid ett tillfälle och diskuterade maffiafilmer:

Jag: Alltså i alla maffiafilmer som finns så finns det alltid någon eller några som heter Frankie eller Paulie.
Flow: Jaha..! Så hette typ en hästtidning som jag prenumererade på förut.
Jag: Jaså det var ett lite konstigt namn för en hästtidning?
Flow: Ja...men den hette Polly iallafall.
Jag: Vad sa du? Polly? Alltså HAHAHAHA jag snackar PÅÅÅLIE, P-A-U-L-I-E. Inte Polly!!
Flow: Jahaaa HAHAHAHA, ja jag tyckte det var lite konstigt att en maffiasnubbe hette Polly.

Det tycker jag med.

Sedan skulle Flow köpa biljetter till en Gasque.

Biljettkillen: Är det någon speciell du vill sitta brevid?
F: Ja, utlänningar.
B: Va?
F: Jag vill inte sitta med svenskar.
B: Är du rasist eller?
F: Nej men utlänningar kanske är roligare.
B: Okej, jag skriver upp dig här....rasist-Fanny...Så.
F: Va haha, jag är inte rasist, jag är världsmedborgare.
B: Visst.

Haha, det skulle vara sjuuukt kul om det står rasist-fanny på bordsplaceringen.

Achmed Abdullah. Rasist-Fanny. Machmoud Ali.

PEACE <3


norrlands, våfflor, kaffe, besök, middag!


Kvällen på Norrlands var riktigt trevlig! Jag, Sara, Samuel och några av hans polare började med några öl på Orvars krog (namnet, jag vet..) för att sedan fortsätta in på klubb Norrlandica. Efter någon timme gick ett live band på, Frantic Sunday - de var riktigt sköna!! En golden evening så att säga.

Idag började jag skolan 13.15 så jag hann både dammsuga OCH skriva min labbrapport till fysiken. Observera att rapporten inte ska vara inne förrän nästa vecka egentligen. Det tar sig!, sa pyromanen..
Efter skolan gjorde jag ett halvhjärtat försök att hitta en affär som sålde kaffeburkar. Jag har kaffekokare, filter och kaffe men ingenstans att lägga kaffet. Och jag tänkte att eftersom bland annat Sara Kaffekanna kommer imorgon och hälsar på så borde jag ju kunna bjuda på kaffe! Kan ju inte öppna ett helt paket och sen låta det stå, då försvinner ju all så kallad arom ;)

Men som sagt! Sara och Johanna mina fina fina vänner kommer imorgon till U-town och hälsar på mig och min lilla lägenhet. De är saknade så det kommer bli AWESOME. Även Malva och Sofia som redan bor i U-town kommer och dricker "lite" vin. Visst är det bra att få gäster ibland så man har en anledning att städa lite? Det är oftast bara därför jag bjuder in folk ;)

Kvällen har spenderats i Annas korridor där jag, Ella, Emelie och Sophia lagade god middag och snackade och skrattade en heeeel del. Väldigt trevligt. Förutom att brandlarmet gick och vi stod med en tidning och viftade samt hade fönstrena vidöppna i 10 min innan det slutade tjuta. OMG. Har numera tinnitus.

Ska sova en stund nu innan det blir våffel-buffé imorgon kl ett med Elin och Fanny Flow! Jag menar, våffelbuffé!! Hur mycket gillar vi inte det? Inte nyttigt, men det är lugnt.

Jag börjar ju alltid mitt nya liv varje tisdag.


wiiiii


Spontanparty på Norrlands, ba sådär. Awesome! Och du, idol finns kvar på nätet. Det har jag kollat upp.

haha!


En kompis i Uppsala läser nån väldigt konstig kurs om typ...språk. Anyway, det här var hennes facebook-status.

Äntligen har skolan löst det och ändrat sina undervisningsmetoder. Substantiv är ord som man sätter "fan" eller "jävel" efter; klockfan, gubbjävel etc. Adjektiv är ord du sätter "skit" före; skitbra, skitsnygg etc. Verb är ord med "utav helvete" efter; drack utav helvete, körde utav helvete etc.

Gud. Att de inte kunde lära en det här på lågstadiet. Då hade jag kunnat ALLT.




pluggdags. kanske.


Skoldagen var helt okej. Faktiskt. (Den var till och med riktigt trevlig men säg det inte till nån..)
Vår kemi-lärare Lennart är ju sjukt rolig! Dock inte medvetet, men det är nog det som är det allra roligaste. Hans typiska kommentar är: Och det här är väldigt viktigt att ni kan. Eller..det spelar nog ingen roll förresten. Och: Och när man gör på det sättet blir det såhär. Eller..jag vet egentligen inte. Men det är inte så noga.

Okej. Då vet jag. Känns så skönt att man får klara besked.

Idag funderade jag ett tag på att gå ut på Snerkes nation ikväll men skippar det. Jag som trodde att jag var megabra och låg i fas med plugget insåg att vi skulle ha läst till kap 5 i kemin och att jag inte ens öppnat boken, bokstavligt talat. Intressant hur hjärnan kan outsmart you och övertala en att man är superbra fast man inte är det. Eller är det bara hederlig gammal självgodhet? Hur som helst, I've got some serious studying to do. Tur då att jag är så jävla smart hoho! (hmm, självgodhet eller sanning? eller både och?...)

Ha en fin kväll mina solstrålar!

Love,

fancy

<3







söck


Nu är det time for school men jag känner mig fan nästan lite too cool...

har ingen lust alltså.

ha en fin dag hur som helst! Fysik och kemi awaits me. Har redan sovit bort matten hoho..

Love

leksakssagan



Det blev bio igår hur som helst. Jag, Fredrik, Erik, Jens och Sara letade fram barnasinnet inom oss (jag behövde dock inte gräva så djupt), tog på oss 3D-brillsen och kollade Toy Story 3! Den var riktigt härlig faktiskt. Jag gillade speciellt reklamen innan, den var verkligen gjord för barn. Ni vet när man var typ 7 år och gick upp kl 6 på morgonen och satte på Disney-dags? (Skurt om det inte fanns något annat). Reklamerna där emellan var fyllda med diverse actionfigurer som det berättades en hel historia bakom, samt vad deras mission var. Sjukt spännande sett ur en 7-årings kreativa ögon. Och ett jävligt smart drag från reklammakarna dessutom.

Nog om det, filmen var mysig! Innan har jag ju sett 3D bara i Australien och Malaysia, så bara med hjälp av dessa plastglasögon blev jag riktigt nostalgisk och tänkte tillbaka på den fina tiden utomlands! Konstigt egentligen vad hjärnan hakar upp sig på och att en liten skitgrej kan vara anledningen till att en hel drös med minnen sköljer över en.

Nu blir det lite chill idag innan jag drar till the U to the P to the P to the SALA...!

Love,

Long time ago, blonda slingor..

hoppas ni haft en trevlig helg


I fredags åkte jag hem till Västerås och passade på när jag ändå var i centrum att klippa en fin liten lugg på Stora gatan 15. De är riktigt duktiga där och jag är supernöjd! Jag är och kommer nog alltid att vara en lugg-människa, antingen rak eller sne. Och rött hår. Alltid rött hår. Kommer sitta där med Johanna när vi är 96 och färga mitt hår till saphire red.

På fredagskvällen skulle det bli bio med Sara, Jens, Erik och Fredrik men med EM-kval på TV:n och 5 sjukt trötta dudes så blev det inställt. (Visst var jag lite häftig som visste att det var EM-kval?) ((nej egentligen hade jag ingen aning. Men fan, det är väl inte så lätt? Och vem kan egentligen tro att Super Bowl är fotboll och inte bowling? Inte logiskt någonstans)).

På lördag åkte jag och Fredrik först till IKEA och köpte ett vitrinskåp till mig och brassade sedan till Uppsala där vi (läs; Fredrik) byggde ihop iaf halva. Efter att ha suttit och tittat på när möbeln monterats ihop var jag helt slut, så det blev en chill kväll hos Malin med ett avslut hos F, där han och Erik spelat tv-spel hela kvällen. Jag fick spela lite med Erik men när jag dog hela tiden stängde han av och ville inte spela mer. Så dålig var jag faktiskt inte. Typ. Vem räknar egentligen hur många ggr man dör? Detaljer.

Idag blev suuuperchill dag. Skönt. Åker tillbaka till Uppsala imorgon mot eftermiddagen så får vi se what happens in the glorious days of the fancy life..

Love,¨



Old pic, har ej hunnit ta nya ;)





stocken


Hej kära vänner! (omg, två uppdateringar på samma dag, jag är rockin' n rollin' fan!)

Igår var det reccemottagning (välkomstmiddag för nya studenter) och klubb på Norrlands, och ikväll blir det Stockholms nation, dvs Stocken.

Ska bli riktigt kul att se hur stockholmarna sköter sig. Jag ska ikväll vara definitionen av "barhäng", man får ju inte missa att kolla på när nån cool 08 kör en vaskning (beställer 2 champagneflaskor, betalar för dessa, och ber sedan bartendern att hälla ut den ena. Bara för att visa att de är riktigt feta och har råd. Väldigt värd sysselsättning).

Sa jag att jag inte hade några fördomar?

Peace


Välkommen bloggen till år 2010


Men tjena!

Liten kort sammanfattning av 2010: jobb, australien, malaysia, summer in Vässan, jobb, Uppsala, skola = awesome.

Det var en nästan overkligt kort sammanfattning men ja tyck den dug bra.

Går ju nu i skolan (basår) i Uppsala. Det är sjukt många norrlänningar i min klass så jag pratar nästan norrländska nu har jag kommit på mig själv med (och ja, en del anser väl att jag gjorde det redan innan) men finns det nåt charmigare?

Fan vad svårt det är att bara ta upp bloggen såhär igen. Vad ska man skriva? Hur plockar man upp trådarna från ett tidigare (blogg)liv? Jag sitter här iallafall i min nyinköpta lägenhet, tittar ut mot fyrisån, tänker ut olika sätt att ta död på ankorna i ån (har kommit fram till 12 sätt hittills..ganska många inkluderar ett shot gun), tar en otroligt färsk godis inköpt på Luthagens Livs, och bara känner mig sjukt nöjd med tillvaron.

Jag tänkte skriva lite på bloggen nu när jag bor så fruktansvärt många mil från Västerås, bara så att ni vet vad som händer in the fabolous life of fancy.

Enjoy och skaka rumpa fiifan!!

Love