jomenvisstsåatte...


jobb jobb jobb.

jobb.

Idag efter jobbet åkte jag och mamma hem till Johannas familjs hus och fikade med hennes päron, väldigt trevligt :D Och tack J att du bakade kladdkaka eftersom jag glömde HAHAHA! typiskt mig AB.

Ikväll blir det utgång, typ min första sen i maj ;P
Jag vete fan varför jag inte gått ut?? kom på det häromdan att jag har ju typ inte vart med en enda gång för jag har alltid gjort nåt annat, jobbat, eller vart bortrest eller massa konstigt? jag vet inte. Men nu är det dags och det ska bli sköj. Får se vart vi hamnar.

Nu ska jag äta mat snart. Kyckling.

Intresseklubben, glöm inte att anteckna.

kram fancy

Jag och Mejlin för 1,5 år sen!




jag tänkte fortsätta städa min garderob


wish me some god damned bloody luck

det behövs

usch va tråkigt

sen ska jag jobba klockan tre

fyfan va kul

see ya

svenska i sverige eller


Ingen kan väl ha undgått lägenhetsbranden i Rinkeby i lördags kväll där 6 personer omkom, varav 5 var barn. Jag tycker det är för jävligt, vilket helvete det måste vara för de kvarvarande i familjen. Själv kan jag inte tänka mig något värre än att mista en familjemedlem, än värre sex stycken. Så mina tankar går till familjen, även fast jag inte kan sätta mig in i situationen helt och fullt så kan jag iallafall försöka.

Men en sak har jag en aning svårt för när det gäller efterdebatten om säkerhet osv. Nu har man kommit på att det kanske var dumt att säkerhetsbeskrivning (vad man ska göra vid en brand etc) bara står på svenska, utan att man skulle ha det på olika "invandrarspråk" också. Det är bara så typiskt Sverige. Eller visst är det väl Sverige vi bor i? Där man talar svenska? Där man, för att så snabbt som möjligt kunna bli en del av det svenska samhället där man ändå är välkommen, bör lära sig att behärska det svenska språket så pass att man kan förstå säkerhetsbeskrivningar?

Är det inte personligt ansvar vi talar om här? Om man inte har lärt sig svenska så bra än så kan man ju fråga hyresvärden eller liknande, jag menar, det finns möjligheter, och det vet man om, man måste bara välja att se dem.

Om jag flyttade till ett annat land skulle jag göra mitt bästa för att bli en del av samhället, och samhället är till stor del uppbyggt av språket. Man kan iallafall lära sig the basics, eller är det för mycket begärt?

Klart som fan att man hamnar i utanförskap om man inte ens försöker bli en del av helheten. Jag säger inte att det är lätt, inte alls, jag har själv bott utomlands så pass lång tid att jag vet att det är riktigt svårt att lära sig ett nytt språk bara så där. Allt jag begär är att man försöker.

Det är det väl värt?

sleep tight


Idag när jag kom hem från jobbet var jag trött som en bajs så jag la mig o läste en bok i en fåtölj men råkade somna, och jag somnar aldrig nån annanstans än i min säng (jag kan vila ögonen men det räknas väl inte) men denna gång var jag totalt utmattad. Gamlingarna kör slut på mig höhö...

Imorgon blir det Stockholm med familjen. Vi ska antingen till Skansen, där jag inte varit sen jag var 3 år typ, eller nåt ställe som heter Dalarö som pappa sa skulle va fint.

Det var nåt roligt jag skulle skriva men nu kommer jag inte alls ihåg det....sa jag att jag var trött eller?

Godnatt

Sleep tight

Dream sweet dreams

trött, singstar, star wars

Aahhh well, då har jag kommit hem från ännu en dag på jobbet. Fett trött. Fett ont i benhinnorna på framsidan av vaderna. (överansträngning?)

Ikväll ska jag hem till Mallert på lite singstar och tacos, en perfekt kväll helt enkelt för en trött korv som jag. Så ska jag dricka mig full på cola eller fanta, jag börjar ju halv åtta imrn så vi tar det lätta artilleriet idag!

What else...inte mycket!

Star Wars episode 1 går på TV. Jag har aldrig sett en enda hel star wars film, de är bara för tråkiga tycker jag, även fast det handlar om rymden och parallella världar. Allt jag kan säga att den där Sebulba verkar vara en nasty type, och att den stora håriga apan måste vara tvilling med den i de gamla Max-reklamerna på TV.

Nope, gotta go, jag har glass att äta (läs grönsaker) och ögonlock att vila.

Ha en great evening dudes

kram,

Fanny

tankar om fantasi (?)


Ikväll blev det nya Harry Potter-filmen med päronen och Felix, mycket bra och välgjord även fast den såklart inte är som böckerna. Jag älskar verkligen sådana böcker och filmer som utspelar sig i en parallell värld där vi, låt oss säga mugglare, lever, men som ändå har egna lagar och grunder, som en annan värld fastän den är precis ibland oss. På nåt sätt känns det som att något mer finns där ute, något som lever och rör sig men som inte ens den bästa vetenskapsman vet om. Det känns...ska jag säga hoppfullt? Jag vet inte. Men det jag vet är att jag utan tvekan skulle tacka ja till att uppleva dessa världar, fyfan va häftigt!! Tänk som Harry Potter, upptäcka att han är en trollkarl och få leva i en värld där riktig magi existerar! Eller som Bella Swan, bli kär i en vampyr och på det sättet bli en del av en värld ingen annan på samma sätt som hon någonsin blir en del av.

Varför tror ni att Potter- och Twilight-böckerna blivit så populära? Min teori är att de visar att allt inte är som det verkar, att det finns nåt mer där ute som väntar på att upptäckas och upplevas, något extraordinary, något som kommer att förändra ens liv. Något som inger hopp om att det finns mer än de där every day-sakerna som alla ändå gör.

Så känner jag iallafall. Och jag antar att det är därför jag läst Twilight-serien snart 2 gånger om, sett Twilight-filmen 43 gånger och väntar med spänning på den andra, det är därför jag läst alla Potter-böcker 4-5 gånger var och det är därför jag slaviskt köper varje Potter-film, även fast jag inte tycker de gör böckerna rättvisa, men det blir mer på riktigt, karaktärerna kommer till liv på ett annat sätt.

För att jag alltid har hoppet att det kanske, kanske ska hända mig nån gång! För bra fantasi? Barnsligt? Rent av dumt?

I don't care, fan, erkänn själva att ni inte skulle tacka nej till en biljett till Hogwarts-expressen!!






DAMM


För några dagar sen kom jag hem från Linköping där jag hälsat på några au pair-kompisar från Geneve! Mycket nice dudes. Och när jag lunkar in på mitt rum med min resväska så är det första jag ser detta:



Min käre far har blivit allt mer desperat i sina försök att få mig att dammsuga mitt rum (jag tror det var det han menade iaf men jag är inte säker, är fortfarande lite confused över vad han ville ha sagt)

Men liksom. Jag är busy. Till exempel ska jag gå på nya Harry Potter- filmen ikväll. Och tånaglarna målar inte sig själva, det ska gudarna veta!!!

kram,

fancy

I give it to you


Idag är min enda lediga dag denna vecka, and we like lediga dagar. Jobbar ju på ålderdomshem för er som inte visste det, och det har ju sina intressanta stunder minst sagt. Häromdan slog nån till mig för att jag skulle byta kissiga lakan och igår trodde nån att jag skulle kastrera honom när jag bytte blöja. En del av den dagliga proceduren so to speak. Jag är helt övertygad om att inte alla skulle klara det här jobbet som vårdbiträde, man måste ha en viss inställning och psyke, och verkligen tycka om att jobba med människor. Det är ett fruktansvärt stort ansvar man bär på sina axlar (vilket jag tycker borde uppskattas mer med högre lön etc) och det är också ett fruktansvärt viktigt jobb.

Så alla ni vårdare där ute, fyfan vad ni är bra! Jantelagen - fuck you, jag är mycket stolt över mig själv som klarar jobbet and that's that!!!

kram,

fancy

påminn mig


att jag aldrig ska köpa kläder igen. Min kreativitet testas hela tiden då jag kontinuerligt är tvungen att hitta nya garderober i mitt rum. Den senaste är mitt på mattan. Inte min bästa idé. Men ändå.

okey hot dogs, listen up


Efter många klagomål har jag bestämt att jag ska börja blogga igen! Och ska dessutom försöka göra det regelbundet till och med. Det har hänt mycket mycket sen sist men liksom...ORKA uppdatera allt.

Det som gäller just precis nu är att jag städar min garderob och går igenom mina lådor, vilket borde gjorts innan jag började 7:an på Fryx, vilket jag nu upptäckte att det inte har gjorts. Jag har bl.a. hittat min JAG-bok fårn typ 8:an, en kalender från 2001 med massa söta hundbilder, där det stod t.ex att Malin ska ha kalas och annat liknande.

Jag har också hittat min gamla Nokia 3210 med tigerskal, och ett oöppnat paket som jag skulle ge bort till någon. Paketet innehöll by the way ett par rosa snobben-trosor i storlek 36. De ligger nu i min underklädslåda och väntar med att inta sin plats mellan skinkorna (eftersom storlek 36 just isn't working for me anymore (A)

Och i och med att storlek 36 just isn't working for me, ska jag ta tag i mig själv!! Inga mer 3 för 10:-, inget mer "nämen det är ju myskväll, då måste man ha chips och godis", inget mer okej, det här är den sista kexchokladen, sen drar jag igång, inget mer men vadå, nu har jag smakat en ruta choklad, då kan jag ta hela chokladkakan eftersom skadan redan är skedd. NO MORE. Are you with me?????? Usch fy för kexchoklad och fredagschips.Som Gandalf säger YOU shall not PAAAASSSS!!!!!

För tillfället har jag 3 högar; saker som jag ska ha, saker som jag ska ha om minus typ 10 kg, saker som jag ska ge bort.

Ikväll blir det medelpass. Fiiifan.

KRAM


Jag och kusinbarn Izabell för nån vecka sen när vi paddlade kanot med släkten <3