110518 utanför mitt fönster






110517


Lösningarna på fysiktentan har kommit ut nu på nätet och det verkar som att jag definitivt har klarat mig! Tentan är ju uppdelad i två delar varav jag fick alla rätt på den svårare del 2! Känns fab. Väntar bara på slutgiltiga resultatet.

Matten har jag ju tenta i på måndag nästa vecka..känns inte lika fab..ligger riktigt mycket efter, vilket leder mig till frågan; vafan har jag gjort hela april och halva maj? Jag har iallafall inte pluggat, det är en sak som är säker.

Gick till och från skolan idag, nice! Pengarna är typ slut på busskortet så varför inte slå två sillar i en smäll och spara pengar plus få motion? Min cykel är konstig, kedjan kommer hoppa när som helst så går istället. Får fixa den i sommar suck...alltid är det nåt..

Får se om jag åker hem till helgen, det beror på hur det går med plugget under veckan. Saknar ju Freddy-boy. Kommer ses typ 2 dagar på 3 veckor hmm..men jag måste verkligen få godkänt på tentan. Och nästa vecka på tisdag åker vi med basåret till Tom Tits! (alltså, jag stör mig på det namnet, vill alltid lägga till ett S på Tom) Det ska bli jätteroligt, har inte varit där på flera flera år. Och sen hej-då-dates under resten av veckan innan jag åker hem till helgen <3

Nej usch, nu sitter jag här och bloggar och undrar varför jag ligger efter i matten?

Puss


Hej våren, du är efterlängtad

i ett hus


Haha jag har "balkong"dörren öppen och så hör jag nån som går och sjunger I ett hus vid skogens slut, liten tomte tittar ut, haren skuttar fram så fort, knackar på dess port, Hjälp ack hjälp ack hjälp du mig, annars skjuter jägarn mig, kom ja kom i stugan in, räck mig handen din....

Jag tittar ut och ser en mamma med barnvagn som går och sjunger för sig själv samt gör en liten dans och klappar händerna då och då hahaha, såg jättegulligt ut! Barnet låg dock och sov såg det ut som ;) Men vad gör man inte för att hålla ungen lugn^^ Man har ju själv hört den där visan ett ANTAL gånger, den är nog med på min topplista i mest sjungna låtar.

Ja, memories, memories. Ibland skulle det vara skönt att va en liten unge igen och bara bry sig om lerkakor, gosedjur och att anordna Panters (favvomjukisen) födelsedagskalas minst 3 gånger om året (tårta = bröd med sylt på).



Nu står det två killar här utanför och fiskar i Fyrisån. Eftersom det är större chans att de får upp en cykel än en fisk så tror jag att de ger upp snart.

110515


Sista rycket idag innan fysiktentan! Jag SKA få godkänt (eller, jag måste, har nämligen bokat biljett till Gbg när omtentan går hahaha, insåg det efter biljetten var bokad and paid for). En bra push om inte annat.

Igår satt jag och Johanna ensamma på olika håll i Sverige och hetsigt och passionerat diskuterade pågående Eurovision song contest. Alltså vissa låtar är ju skämt!! Och Azerbaijan, svenska låtskrivare hallå. Och för ett par år sedan så var det svenska Arash som tävlade för dem. Och Grekland, sämst! Moldavien, sämst! Och Danmark, ni kan ju skriva en egen låt nästa gång och inte köra en rip off från Andreas Johnsson.

Alltså, inte för att jag egentligen bryr mig om Eurovision. Det är ju totalt ointressant.

Idag regnar det och regnar det här i Uppsala, bra tycker jag! The trees need you! Och det gör ju inget att det regnar heller när man ändå är tvungen att sitta inne och plugga.

PUSS




mmmm...godis..


Rött hår och godis, people never change huh?




110514 lördag


Fredrik har precis åkt hem, saknar väldigt mycket.

Ska till stadsbiblioteket nu och plugga med Emilia och Sara, kanske Fanny! Blir nog bra, får lite social samvaro iaf denna tråkiga plugghelg :/ Så blir nästa vecka också. Men sen - SOMMAR. Och förhoppningsvis inga omtentor.

PUSS

deaam


Jag som är språkpolis gillar inte att jag alltid ska stava fel på fabulous. Skriver alltid fabOlous. Och jag hatar när folk säger "jag ska ringa han", "jag gillar hon", "jag pratade med han om det". Låter sjukt bonnigt!! Och det är fel! Jag ska ringa HONOM. Precis som att jag skulle säga "I are happy" på engelska eller liknande. Och jag hatar särskrivningar. Det är jätte irriterande.

Så. Nu vet ni det.

:D








Och för er som inte förstod min roliga humor så vet jag att det stavas jätteirriterande.

hahahaha älskar denna <3



110512


Funderar på att plocka upp den här påsen som har legat på samma ställe i 4 dagar. Men bara för att Fredrik kommer imorgon. Annars har den ju nästan blivit en del av inredningen. Fina färger liksom.




110511 prejudice


Idag har vi haft föredraget om månens rotation runt solen, det vill ni förstås veta aaalllt om! Nej. Men det gick bra, en faktagrej som vi hade var bland annat att i Kina äter de en viss typ av "månkakor" (ja vi försökte dryga ut på tiden lite). Och Sara hade gjort en superfin modell i kartong över månens faser! Jag bara sååg hur Johan, vår lärare, lyste upp när vi satte upp modellen, KAATCHING! Godkända rakt igenom.

Igår var jag på friskis efter typ en månads uppehåll :O Och det var galet jobbigt men kul också eftersom det var ett danspass. Vi fick en vikarie som instruktör eftersom ordinarie var sjuk och det visade sig vara vikarierande studievägledaren på Ångström! Första gången jag såg honom var i skolan häromdagen när basårslärarna delade ut läsk, godis och skumraketer (som sommarpresent typ, basåret i Uppsala är faktiskt att rekommendera för till jul fick vi också varsin bok!) och då tänkte jag vem är det där??? Han hade lite punkfrilla, lite punkkläder (eller ja, typ Iron Maiden tischa haha) och tatueringar. Inte en "everyday worker" som brukar gå runt på Ångis med andra ord. Och sen är han instruktör på friskis med, och ett sånt pass dessutom! Med salsa moves, shake some booty-moves och shake some tits-moves typ och jag tyckte det var så himla kul! Totalt unexcpected, and FABOLOUS.

Älskar när människor förvånar en sådär. Och det visar också hur mycket fördomar man fakiskt har, även fast man är övertygad om att man inte har några. Fast jag kan utgå från mig själv och utan problem erkänna att jag har fördomar MEN, jag dömer inte. Går alltid in med open mind vilket jag tycker är väldigt bra. Så lyssna på Fantastiska Fanny och bli som mig.

(ja skoja)

((inte))

Nu ska jag fortsätta plugga, och där behöver ni inte bli som Fantastiska Fanny utan faktiskt börja lite tidigare än en vecka innan tentan, något Fantastiska Fanny har försökt lära sig själv sen 12-årsåldern.




110510 bildbomb från helgens kosläpp!






















Misse vågade sig fram från sitt gömställe för en korvbit..


Så här kul var det! ;)


Blev en tur till Ängsö efter kosläppen!




PUSS!

110510


Kvarkar, protoner, neutroner, elektroner, antikvarkar, antiprotoner, antielektroner, neutrino, antineutrino, fotoner, energier, ljusets hastighet, aktivitet, radioaktiv strålning, alpha, beta, gamma, elementarladdning, elektronvolt, fotoelektrisk effekt, emittering, jonisering, sönderfallsformler. Bland annat.

Jag behöver kaffe.




110509 fantastiska klipp!


Ja hörrni, då var det dags för tentaperiod igen. FYFAN. Men som tur är har jag då sommarlov om två veckor vilket ska bli underbart!

Mitt i plugget måste man ju ibland ta pauser och nu har jag suttit och garvat ihjäl mig ett tag åt dessa klipp och på så sätt fått energi! Ni bara måste titta.









110508 helgen!


Det har varit en underbar helg! I fredags gick jag till frisören och slingade ljusare, klippte mig, samt färgade och noppade ögonbrynen (för första gången i mitt liv bör påpekas, ja det är så illa). Jag är supernöjd! Fick allt billigare eftersom det var ett paketpris (tjejen som fixade allt blir utbildad frisör först om två veckor) och jag passade på att boka en tid till för ytterligare slingor om ca 2 månader och får då paketpriset igen även fast det gått ut i tid egentligen!

Kvällen gick i föräldrarnas tecken, jag och Freddy-boy åkte till mamma och pappa och åt thaimat med bara pappa eftersom mamma var på körtävlingar (De kom 3:a btw, sjukt bra!). Efter det blev det fika i Tortuna!

I lördags var det äntligen dags för det vi alla (jag) väntat på i ett år!! Nämligen KOSLÄPP! F tog sin familjebil och mig och körde ut till Rytterne för att titta på alla våryra kossor släpptes ut i det gröna efter att ha stått inomhus hela vintern. Ska visa bild på det sen!

Efter kosläppet så...åkte vi på ett TILL kosläpp :D I gäddeholm denna gång. Korna var lika glada och hoppiga där!

Sedan invigde vi nya Max, som inte smakade så annorlunda jämfört med alla andra Max, men det var ju ändå en ny restaurang som måste invigas! På kvällen var det dags för Freddys födelsedags-present, nämligen en konsert på Hovet i Sthlm med Cat Stevens. Sara, Jens, Saras mamma samt Jens familj hade också bokat biljetter! Konserten var riktigt bra, helt otroligt att han har kvar exakt samma röst som för jag vet inte hur många år sen...

Idag blev det en lååång sovmorgon för att sedan övergå i effektiv skoshopping som sedan övergick till mys i Vasaparken innan jag tog bussen tillbaka till Uppsala.



Efter konserten. Det var nåt konstigt i colan jag köpte till honom, därav ryckningarna ;)


En bild från Gäddeholm! Har fler bilder på stora kameran som jag ska lägga upp, då får ni se på riktiga kor ;P

110503 sigge


Här är några bilder på min mosters söta katt Sigge (eller PUFFI som hon av någon anledning kallar honom)







Någon av dessa bilder ska jag framkalla så ska min kära moster få det i födelsedagspresent, då tror jag hon blir happy!

Och ursäkta den dåliga uppdateringen, det ska bättras :)

PUSS