alla dessa val


Åhh vilken djungel av utbildningar! Och sen då, när man väl lyckats välja ut favoriterna, i vilken ordning ska man placera dem? Och hur vet man vilket som blir bäst?

Och jag som skulle plugga till Högskoleprovet idag, det gick ju asbra. *ljuger inte alls*


Cornelis kanske kan guida mig..!





(HAHA! alla dessa val)

(Ja, jag ska gå och lägga mig)

(Ska bara dricka lite te först)

(Var är mina tofflor?)



hahaha

Tittade på gamla inlägg och hittade denna egenkomponerade dikt:

det blåser som fan, och det småregnar,
synd, för det mina "helt seriöst" påtänkta joggingturer hämmar,
löven är gula, löven är röda, vad är det för skillnad på löv och blad?,
ja säg det, det vet iallafall fan inte jag,
snart jag mina 21 år firar i höstens månad nr 1,
vi ska då förgylla huvfudstaden, det kommer bli riktigt jävla fett,
jag önskar mig pengar och en hund, men kanske får jag nöja mig med en guldfishy,
känns som att det skulle kännas lite mindre risky,
jag vill även ha ett marsvin, saknar mitt Pucko, eller jag kallar honom just nu för Poko,
för det rimmar ju så fint på Loko,
nej hörrni, jag tror att jag i framtiden ska jobba som poet, tror det skulle göra mig riktigt jävla fet,
jag syftar då ej på bilringar,
utan pengarna som min poetiska ådra mig isåfall bringar,
nu ska jag baka, eller baja, som jag skrev igår till Malin på msn,
vem vet, kanske det sistnämnda också blir en del av händelsen,
ha det så bra, chilla och enjoy the good times,
jag tycker fortfarande att Felix ketchup är bättre än heinz,
nej fyfan, nu när det tydligen är höst får jag väl dra på mig en kofta och bara fortsätta softa..

// fancy

Ibland är jag imponerad av mig själv.

110330


Kom hem från eksjö vid sex-tiden redan. Fick med oss en massa minnessaker från Eksjö, bland annat en massa foton! Jättekul att titta på. Det var en hel del som var från när mamma med systrar var unga och jag kan säga er att min kära mor var värsta fotomodellen! Nu förstår jag ju helt plötsligt vad jag brås på^^

Konstigt att jag inte är tröttare än va jag är, borde vara helt slut. Men börjar i och för sig sakta känna att tröttheten rullar över mig..

Godnatt alla änglar där ute.


Oliver & Izabel


PUSS


110329 hej då, kram så länge


Begravningen var väldigt fin och värdig. Det blev dragspelsmusik (live såklart..) och en massa massa vackra blommor. Känns jävligt konstigt att Bibbi inte ska komma till Vässan mer, att hon inte ska fuska varje gång vi spelar spel (typ gå genom väggarna när vi spelar Cluedo men skylla på att hon faktiskt trodde att bokhyllan var en dörr), att hon inte ska dricka whiskey mer "för luftrörens skull" eller sjunga Hönan Agda vid middagsbordet. Eller råka tappa de bästa julklapparna under bordet varje år när det är dags för julklappsleken. Eller klä ut sig till jultomte med två strumpor hängandes från öronen.

Bibbi, jag älskar dig nu och alltid. Och jag är helt övertygad om att vi ses igen. Värm solstolen och blanda en pina colada åt mig så att det är färdigt innan jag kommer.

Efter begravningen blev det fika med prästen och alla närvarande. Och hela eftermiddagen/kvällen har bestått av mycket lek och kittlande med mina kusinbarn, Oliver och Izabell, som också går under namnet De outtröttliga. När vi kommit hem från fikat satte släkten sig i sofforna med ett varsitt glas vin/öl och snackade. Och speciellt Oliver snackade. Bara med mig. Jag vet inte riktigt om vad. En mening som jag hörde var:

Tänk om jag skulle äta upp din tå, då skulle inte du kunna gå! Och sen ska jag äta upp din fot och...men den smakar nog ecklit och när man spelar dator måste man fylla i dom orangea bokstäverna. Är du 50 eller 60 år? Jag är sex för jag fyllde fyra förra året.

Ja. Ni förstår. De är ju underbara de små liven <3

Nu är jag helt slut. Man blir väl det vid såna hära tillfällen.

Får slänga upp nåt foto sen kanske.

PUSS





110328 mobilladdaresökning


Jag har precis sprungit runt en timma och letat efter min mobilladdare. Igår precis när jag skulle åka till stationen mot Uppsala tog pappa upp min laddare och frågade om jag skulle ha den, vilket jag inte skulle eftersom jag ju skulle komma hem idag.

Och nu var den alltså helt försvunnen. Den naturliga boven i dramat blev ju pappa eftersom han sågs sist med laddaren. Det blev ett väldigt högljutt ordbyte i köket eftersom pappa ansåg att han blev "falskt anklagad för stöld". Felix kom in i köket, öppnade kylskåpet, hittade inget gott, och gick iväg.

Men då är det väl Felix som har stulit den?, sa pappa.

Nej det är det väl inte, varför skulle han göra det, han har ju inte ens samsung!

Felix kommer åter in i köket för att ännu en gång kolla i kylen om det finns nåt gott. Pappa och jag noterar det knappt.

Felix skulle väl säga till om han tagit den!

Ja det är inte jag som snott den iallafall!!!

Felix, du har inte sett en mobilladdare??

Eh jo. Den ligger på mitt rum.

Va? Men vafan säger du inget för då? Och varför lämnar du inte tillbaka den där du tog den om det inte var din?

*Rycker på axlarna* Glömde.


Härligt lillebror. Har hört på pappas och mitt bråk i typ tio minuter om en mobilladdare, vet att han har en som inte är sin på sitt rum, och säger ingenting för att jag inte frågade. Alltså IBLAND.

Nu ska jag bajsa.

110328 its a good thing tears never show in the pouring rain


Mattetentan avklarad! Fan vad skönt. Det känns som det gick bra. Vågar vi hoppas på en femma kanske?^^

Efter tentan gick jag, Sara och Simon till Norrlands för först en fika (vi var inte hungriga först) och sedan lunch. Mycket trevligt prat om allt möjligt. Och att lunchen kostar 35 spänn när man är "norrlänning" är ju toppen! Efter ett par timmars häng gick jag och Sara vidare till Åhléns och H&M för lite shopping-firande. Träffade på halva basåret som va ute i det fina vädret för att fira att två dryga tentor är över!

Imorgon blir det Eksjö och begravning. Känns okej trots allt. Fast ibland är det väldigt jobbigt. Igår råkade F knocka mig med skallen rakt på näsan vilket gjorde att det kom några ofrivilliga tårar, som sedan bara fortsatte, inte för att det gjorde ont längre utan för att det var en "trigger" till alla tårar som reserverats till min moster. Det var som en liten snöboll som satte igång en lavin typ. Men så är det. En del av sorgearbetet tror jag.

Nu ska jag springa iväg till bussen för att åka hem till Vässan. Ska träffa F en stund. Han ringde tidigare idag och tyckte jag kunde åka hem på en gång och när jag sa att jag bara skulle kolla runt i lite affärer sa han; Skit pårej! och slängde på luren. Bajskorv haha.





två små marsvinsänglar


Här är en bild på mitt och Felix gamla marsvin, Pucko och Rocko!

Pucko var min (med det vita huvudet) och Rocko var Felix. Vi satt alltid och tittade på TV tillsammans, satt ute i trädgården och åt gräs (ja jag smakade) och bara hade det allmänt mysigt! De hade alltid öppen bur förutom på nätterna och de skötte sig jättebra. Och varje gång man kom upp för trappen eller hem från skolan så gjorde de alltid sitt karakteristiska marsvinsljud (typ som ett litet sjölejon fast softcore) och ställde sig mot burkanten för att tigga en klapp eller morot!

Pucko var trots sitt namn den smarta av dem och Rocko gjorde alltid allt som Pucko gjorde. Han gick alltid som en svans efter Pucko när de var ute på promenad. Och jämt när de var extra glada gjorde de små lufthopp och såg bara allmänt roliga ut! Även smådjur har sina utmärkande personligheter kan jag säga.

Jag saknar dem! Om jag inte åkte hem så mycket från Uppsala skulle jag skaffa två nya på en gång $)

Tänk att två små gnagare kan betyda så mycket!



Och just det, båda hade stamtavlor (Fågelvikens Rocko och Fågelvikens Pucko haha!) och Pucko skulle använts som utställningsmarsvin om inte hans vänstra höra hade stått rakt upp :P





110325


Tydligen dubbelt så många som vanligt som blev underkända på fysiktentan. Schönt då. Mys. Kul. Får se vad resultatet säger sen.


mattediagnoser in progress




Nu träning!

110322 voldemort


Haha, riktigt skön tattoo jag hittade på en blogg (tattoologist). Detta är Voldemorts märke, (den ondaste av de onda, "ni vet vem" i Harry Potter) som alla dödsätare har intatuerad. När Voldemort vill att alla dödsätare ska samlas kallar han på dem genom tatueringen.



Funderar på om jag ska skaffa en jag med så får man se om det händer nåt!



110322 outfit


Nu har stressklumpen släppt, känns superskönt! Hade en mattelektion i morse, promenerade hem med Sara och Fanny, strosade lite på H&M med Sara, kom hem, tittade på Cesar Millan (Dog whisperer), och somnade efter halva programmet. Sååå skönt! Sen ringde F och väckte mig men det gjorde inget såklart! Ska börja med nästa tentaplugg nu puh...matte på måndag!

Här är några fabolous bilder på skorna ;) :







PUSS

110321 träning, skor, tenta


Fysiktenta idag då! Tyckte den var ganska svår. Det är så lätt att räkna ut fel saker! Typ om man får fram en kraft, ba jaha? Vilken jäkla kraft? Den kanske inte alls passar in i den formeln jag ska använda. Men hur som helst så känns det (jag HOPPAS) som att jag får godkänt. Sheise vad sur jag skulle bli om jag inte fick det. Omtenta är inte min stil!

Och så kan jag meddela att istället för att titta på finalen av Top Model så gick jag och tränade! FAB! (det blev till och med en facebook-status). Har haft en stressklump hela dagen och till och från hela helgen som med största sannolikhet beror på fysiktentan och det blev bättre nu efter jag tränat, men det är fortfarande spänt i magen! Kan inte slappna av hur jag än gör. SKa prova med att dricka lite te. (Fast det kanske är lika bra att jag inte slappnar av, tänk vilka fantastiska abs jag kommer få, sit ups 24/7!)

Och precis som att Gud eller nån ville trösta mig efter tentan så kom mina skor från H&M idag! Grymt sköna tack vare platån.

eller


Eller förväxlar jag nervositet med "sjukt taggad"? Ja, let's say so! Jag är bäst! (lite självpeppning är alltid bra)

110321 fysiktenta


Är sjukt nervös inför fysiktentan! What's goin' on, jag är aldrig nervös!

Hoppas hoppas på ett G.

So long!


110319 loveliness in its true shape


Dessa finingar är snart mina! Från H&M. Provade dem i affären och de passade perfect! Med platå (ska aldrig mer köpa ett par high heels utan platå). Fast det var sista paret och de såg lite slitna ut så jag gjorde nåt jag inte gjort på väldigt länge - beställde på nätet.


Tänk er till en fin vår/sommar-outfit, typ kjol eller jeans. Japp, jag tror det får bli en till outfit-bild haha, dock kan jag inte utlova lika fräsiga kläder som förra gången!

(Mamma är inte tillåten att kommentera på detta inlägg för jag kan kan göra det åt henne; Åh, ännu ett par skor, behövde du verkligen det??? Du har ju redan 357 par som du inte använder!!") <3

110318 dagens outfit


Jag tänkte sälla mig till alla modebloggare och visa upp mina fantastiska outfits som faktiskt kräver sin uppmärksamhet.



Skor: Shepherd, sheepskin footwear, julklapp

Byxor: My Wear, inhandlat på Maxi, 2 för 149:-. Pricken på högra låret är ett hål (ingår inte, om det önskas, prova med sax eller liknande), pricken på vaden är pastasås.

Kofta: JC, julrean år 2005.

T-shirt: Pappas gamla som han fått på en konferens. Tryck; BLAH BLAH BLAH! och en bild av tänder som rör på sig när man rör tröjan.

Nu är jag redo för en fabolous dag i fyiskpluggandets värld <3


110317


Hade först matte idag och sedan fysik workshop. Sara och jag suger på workshopen. Visst, när det kommer till det teoretiska fattar man (?) men när det kommer till det praktiska, HAHA säger jag bara! Igår hade vi labb också, alltså hälften av de fyra timmarna går åt till att lista ut hur alla jävla sladdar ska gå och hur man ska koppla in dem, och vilka knappar man ska trycka på på det s.k oscilloskåpet (man mäter typ spänning som funktion av tiden i en sinuskurva..) My GOD säger jag bara.

Nu ska jag fortsätta med fysiken, suck..först måste jag dock gå ut och ta kort på månen. Vi har ett fysikprojekt alltså. Igår när jag stod där ute med min kamera och obviously tog kort på ingenting, kommer en hel familj ut från huset, "hej hej!" säger pappan med ett flin. "Hej hej!" sa jag. Men tänk er själva, en idiot som står ute i mörkret med en kamera och tar kort på den svarta himlen. Inte så normalt kanske! Men det är sånt man får ta nu när jag är en respekterad fysiker.

May the plugg continue!



Saknar. Då, nu, alltid.


110314 hej ängel


I uppsala igen efter en omtumlande helg. Denna vecka kommer vara fylld med plugg, jag är nu nämligen inne i tenta-p, alltså "tentaperiod". Very nice indeed.

Oj vad jag verkligen glömde bort vad jag skulle skriva.



Och just det, 6 månader av kärlek idag.

110311



Du är långt borta
Bortom solnedgången någonstans
Fast ändå så nära
Varje stund är du hos mig


för att du alltid är glad, för att du gett mig soliga minnen, för att vi ses igen, för att jag älskar dig, och för att du faktiskt vet var den försvann


Långt där ner i Västindien låg jag och solade mest hela dagen.
Vit som snö är min kind igen men jag har röda små märken på magen.
Vart tog den stygga lilla loppan vägen?
Ingen som vet, ingen som vet.
Vart tog den stygga lilla loppan vägen?
Ingen som vet, ingen som vet.

I Karibiens kärleksdikt sökte jag nog amoriner i palmen
Men där lade man större vikt vid vissa väsen som vistas i halmen.
Vart tog den stygga lilla..

Med ett sånt litet kärleksbud håller sig där varje redliger deja
Ifrån en till en annan hud hoppar dom kvickt innan man hunnit säga:
Vart tog den stygga lilla...

Töserna i Montenegro Bay tyckte jag dansade stel som en sticka
Men jag tror att dom ändra sig när som jag hade vart där blott en vecka
Vart tog den stygga lilla...

Jag blev stoppad vid Bromma tull, tullinspektören var bister den kvällen
Plöstligt kasta han sig omkull och klia och klöste på alla de ställen.
Vart tog den stygga lilla...

Inspektörskan mig pinglat har, tackat och bockat och nigit i luren
"Gustav har blitt en rivig karl sedan han träffade Herr Trubaduren".
Vart tog den stygga lilla loppan vägen?
Ingen som vet, ingen som vet.
Vart tog den stygga lilla loppan vägen?
Ingen som vet ingen som vet.


110306 du är en vacker person


Nu tänkte jag fortsätta berätta lite om helgen! F kom till mig i fredags och fick då klara sig helt själv under lördagen då jag var i Sthlm (han var jätteduktig). När jag kom hem var lägenheten nedsläckt med massa tända ljus och 3 stora röda rosor. Då blir man väldigt väldigt varm i hjärtat!

Under söndagen då det var så himla fint väder gick vi runt på stan, bland annat upp till slottet och sedan till botaniska trädgården där vi gick in på en utställning som visade sig handla om blommor haha. Jag viskade lite försynt till F; är det bara en sorts blomma man ska kolla på?, vilket tydligen var fallet eftersom det var en Kameliautställning, den största i norden till och med, DET NI. Nu kan jag bocka av Kameliautställning på listan (inte för att det fanns där från början men jag la till det nu).

Just det, det fanns två fåglar också. De var roligare än blommorna.

På väg upp till slottet


Slottet (jag lovar att det där tornet egentligen är en rymdraket, för det såg man ju att det kunde vara på Greveholm)


Mr Nice guy


Fågel. En duva av nåt slag skulle jag tippa på.


Två malplacerade töntar på blomutställning




Denna bild tillägnas Johanna och mamma Kajsa :)


Puss!

110305 sthlm


Helgen har varit väldigt väldigt bra! I lördags tog jag tåget till hufvudstaden för att möta upp Johanna, Jenny och Malin. Planen var en heldag på stan! Det blev en superbra dag med god mat och trevliga vänner. Och det bästa var nog att jag allt som allt, inklusive mat, fika och resa höll mig under 1000 kr haha. Och då köpte jag ändå bra saker, som örhängen, solglasögon, t-shirt, linne, hårgrejer, hatt, klänning och nåt mer. Och en annan mycket bra sak var att vi också hann möta upp Australien-anna för en fika!







Puss

första mars tvåtusenelva


Idag vaknade jag på dåligt humör. Eller jag vet inte om jag skulle säga dåligt humör, mer typ ledsen. Jag vet inte riktigt varför ens... Jag vet inte riktigt var jag har mitt liv just nu. Känns som jag har bott i Uppsala i snart ett år men ändå inte riktigt uppnått något. Jag var ju som sagt hemma hos Sophia i fredags på en härlig middag, men våra samtalsämnen satte griller i huvudet på mig. Saker som det inte blivit att jag pratat om så mycket för det är jobbigt och innebär förändringar. Men utav våra samtal framgick iallafall att jag mer eller mindre sett det här basåret som ett mellanår, som en transportsträcka, som ett år som inte räknas egentligen.

Sophias kommentar var; "Hur kan du se ett år av ditt liv som en transportsträcka? Det skulle jag aldrig kunna göra. Det finns massor av intressanta människor att träffa, lära känna och bli inspirerad av. Jag vill kunna se tillbaka på åren mellan 20 och 30 och kunna säga att 'vilket roligt liv jag hade!'"

Och jag håller helt med! Med det inte sagt att jag har haft ett tråkigt liv, jag har haft allt annat än ett tråkigt liv!! Pluggat i Frankrike, jobbat som au pair i Frankrike, rest i Australien och Malaysia, jobbat på olika jobb, njutit av och framfört musik genom ett otal konserter och uppträdanden. Jag har underbara vänner och en underbar familj. Jag har jättebra förutsättningar på grund av allt det.

Men just nu känns det som om jag har fastnat. Och jag vill inte ha nån transportsträcka.

Vi får se vad som händer.

PUSS