jullov :)


eller ja, juluppehåll, som man säger på universitetet, för det är inget lov inte! Hej tentaplugg! Men det SKITER vi i tills den 26e eller 27e - nu är det jul, lussebullar, drängarna som sjunger nu tändas, glögg, ljus, stjärnor, pepparkakor, pepparkakshus, julskinka och julstrumpor som står på schemat! Och inhandling av julklappar hrmf..



skitjobbig!!!


Idag har jag suttit hela dan med en masas bokföring, verifikationer, kontering osv osv - så JÄKLA drygt. Vi har ett eget företag som vi måste fixa bokslut på osv eller vad det nu är, är inte så himla insatt än faktiskt.

Nu har jag diskat ett diskberg och känner mig väldigt duktig! Sista föreläsningen för i år imorgon, känns riktigt skönt måste jag säga..

hihihi


eddie & harry


Både Eddie Murphy och Harry Potter var på besök i Cannes samtidigt som jag och Fredrik var där i somras! :O




Harry = happy


Harry ser en dementor eller rent utav Voldemort!! :O

hahaha jag är så sjukt rolig...varför finns det inte nobelpris i humor..



tainted love

Hej alla!

Har haft fullt upp nu några dagar! I torsdags blev det utgång på Stocken, jag hade askul :) Förutom när Rebecca ramlade på dansgolvet och drog med mig ner och jag landade PERFEKT med asset på en glasflaska. Det gjorde lite ont. Tur att den inte gick sönder!

I fredags blev det en lååång lunch hos Simon. Sara var också där. Mycket mysigt! Jag fick skynda mig hem eftersom Fredrik skulle komma, vi lagade mat och tog sedan bussen till mina klasskompisar Filip och Fredrik som hade inflyttningsfest! En stor del av klassen var där och vi hade supertrevligt, även fast jag var väldigt trött ;) Men man får ju rycka upp sig! Fredrik hade med sig egna byxor till och med den här gången, han glömde ju dem för ett par veckor sedan när vi hade bokat bord och skulle gå ut och äta :D Efter många om och men gick han med på att låna mina pös-jeans-byxor, det funkade bra även om asset inte fylldes ut tillräckligt och han hade resår i midjan!

Igår blev en lugn dag med film och kebab, vädret kan jag säga var inte alls lockande att gå ut i! Fy! På kvällen kom Elin och vi kollade på en romantisk komedi som vi visste redan när vi såg fodralet hur den skulle sluta ;)

Ha en trevlig dag!


what makes you beautiful



Haha alltså jag älskar den här låten!!! Känns lite Hanson men alltså vem älskar inte Mmmbop?


fezt


Ikväll blir det stocken med Elin Alex och Rebecca. Typ halva vår klass kommer vara där också så blir väl nästan lite klassfest! Hur som helst så ska vi ses hos alex först och äta tacos, sedan kanske vi drar till förfest nr 2 innan det blir Stocken ganska tidigt eftersom det är sista innan jul och STORstocken.

Imorgon kommer freddy hit, kanske blir inflyttningsfest hos ett par klassisar (Filip och Fredrik haha) och sedan 02-släpp på kåren!

Nu MÅSTE jag städa.


bo-evert


God morgon!

Ny dag, nytt regn! Japp positiv är hur man ska börja dagen har jag lärt mig. :)

Igår läste jag om ett barn som fått namnet BO-EVERT!!!!!!!! Alltså seriöst! Snacka om att den ungen kommer bli mobbad. Är ju nästintill misshandel. Det är ju ett sånt där namn man typ döper sin cykel eller skruttbil till. Eller ett konstigt gosedjur. Visst, originella namn i all ära (det ska ju alla ha nu för tiden, om man verkligen vill vara originell nu ska man ju döpa ungen till Erik, Anna, Filip eller Maria) men alltså det finns ju gränser. Folk! ;)




lusselelle


Glad Lucia alla fina! Det var luciatåg i skolan imorse kl 7.15 men jag orkade inte åka dit så tidigt för att sedan börja skolan kl 13.15...men jag har ju haft massa luciafirande igår och i söndags.

Får se vad som händer idag, ska till skolan som sagt och sen kanske dans fuego!

KRAM


hemskt



Usch jag blev helt tårögd när jag kollade på den här videon. Hur fungerar man för att misshandla någon så här mycket? Det är ju inte friskt någonstans. Vidrigt. Är så glad för tjejen att hon kommit tillbaka till livet! Beundrandsvärt!

OCH


OCH det var sista paret, fanns bara ett par i MIN STORLEK kvar så jag kände att någon där uppe sa: Fanny, köp dom, det är dina skor, made only for you! Ja något i den stilen.

(och man kan ju tycka att jag bara kunde uppdatera mitt första inlägg...men nej!)

och


Och just det, glömde säga att skorna var på 50% och hade kostat ca 1200! För en gångs skull har jag också gjort rea-fynd! Min julklapp till mig själv.

PUSS

shoes and other stuff


Igår var det dags för luciasång i Tomaskyrkan - det var suuperfint och jätteroligt att sjunga igen! Det var helt fullsmockat med folk i kyrkan, många fick stå, och jag med flera höll på o svettas ihjäl typ, trodde nästan jag skulle svimma men det gick bra!! Supermysigt var det i alla fall. Mamma, pappa, Kalle, Johanna, Johannas mamma, Fredrik, fredriks mamma och pappa och fredriks farmor kom och lyssnade :D

Idag har vi varit på studiebesök från KL SJU (eller vi träffades på skolan då) på LRF Konsult i Stockholm - en möjlig framtida arbetsgivare. Det skulle jag faktiskt kunna tänka mig, verkar vara ett supertrevligt företag.

Ikväll blir det sång i Domkyrkan för det är ju som sagt julgudstjänst med Julkören. Jag och Elin i min klass är med :) Det var också några från klassen som skulle komma och kolla! De behövde lite julstämning!

Och så har jag varit och hämtat ett par FABULOUS shoes Friis & company! De var båda sköna och snygga.

Några taskiga bilder:


Haha, riktigt färsk bild!


Och här är alla pennor jag råkade få ner i fickan på LRF, skulle ju ha alla färger...


Nu måste jag gå och köpa en laddare, glömde den i Västerås...

ost från flen = flensost


Hahaha, jag älskar Katrineholms-kurirens rubrik 7 december:



Vad tänkte man då?? :D

beagle rescue



Den här videon är så himla fin! Det är ett räddningsteam som tagit hand om några beaglar som spenderat HELA sina liv på en forskningsanstalt som försöksdjur. För första gången får de känna gräs under sina tassar,  se solen och uppleva kärlek. Älskar lyckliga slut, det är dem som får en att tro på livet! :)


ia-ia-oh


Sitter hemma i huset och chattar med Johanna, fast officiellt skriver jag ett PM.

Mamma och pappa håller på att göra om badrummet i källaren, och det är två killar där nere nu och jobbar. Men de har nog glömt att jag är här för de sitter och sjunger hela tiden hahaha, och pratar med varandra i falcett-ton alternativt invandrarsvenska a la bruschan, eller en mix av de båda. Just nu sjunger de på Old McDonald had a farm ia-ia-oh...

Haha, får se om de blir chockade sen när de ser mig sitta vid köksbordet.

Och btw, palla att jag fått visa leg de två senaste gångerna jag köpt strepsils på ICA! Men ja, är väl dags att ta det som en komplimang...


fryx reunion choir


Just det, på söndag är det Fryx Reunion Choir luciatåg här i västerås! I Tomaskyrkan kl 18 kommer en massa gamla fryxare glida ner för gången och köra en massa gamla jullåtar. Jag har varit med på 2 av 3 övningar och det låter sååå fint. Ska verkligen försöka börja i en kör till våren, saknar det! Tänk vad konstigt att det kan låta som om vi hade julkonsert igår när vi inte sjungit ihop på typ 7, 5 år (i alla fall vi numera so called gamlingar, 88:orna). Och tänk att man kommer ihåg en massa saker vi vlev tillsagda om också, exempelvis att vi inte får andas mitt i ordet beckmörkt i Himlen hänger stjärnsvart. Haha.

Nu ska jag än en gång försöka sätta mig ner med enförjäävla tråkig skoluppgift. Fy. Ge mig juluppehåll!


peppercakehouse


I helgen tänkte jag och Fredrik göra pepparkakshus! (jag ska informera honom snart). Planen är att det ska se ut ungefär såhär:

 

Det går säkert bra, F försöker ju sluta snusa nu också så tålamodet är på topp ;)

 


busyy


Igår var en heldag! I skolan hade vi tema-dag - agronom som yrke. Vi fick träffa på och lyssna till en massa olika färdigutbildade agronomer som berättade vad de arbetade med nu och vägen dit. Intressant, och roligt att skolan tar ett sådant initiativ och ringer upp en massa folk som tar av sin tid bara för att komma till oss och ge så bra information som möjligt om framtiden. Uppskattas även fast man tidigt på morgonen är asförbannad för att man måste gå upp så himla tidigt och "slösa" en hel dag på sånt där. Man borde uppskatta sånt lite mer, jag betalar ju faktiskt för utbildningen som Henrik i min klass uttryckte sig - så har jag aldrig sett det förut faktiskt ;)

Tema-dagen höll på till kl 16, efter det var det bussen hem som gällde samt fort steka lite pyttipanna för att sedan dra sig till övning för julkören. Kanske inte berättade det förut, julkören är en kör som bara övar två gånger innan en julgudstjänst (tror jag), känns som lagom mycket övningar :) Vi sjunger tillsammans med Uppsala akademiska kammarkör sen på själva konserten. Så om ni befinner er i Uppsala på måndag kan ni komma och lyssna kl 19 i domkyrkan (skulle jag tippa, jag är faktiskt inte helt säker haha).

Efter kören var det bara att cykla vidare till friskis där jag skulle boxas med elin! Vi tog i som fasen, asjobbigt men riktigt kul! Det drog över lite på tiden så jag var hemma strax innan tio på kvällen, en heldag alltså. Men sjukt mycket energi jag hade ändå när jag kom hem. Så är det, man blir tröttare ju mindre man gör (till en viss gräns).

Nu ska jag snart göra mig iordning och göra lunch för att sedan dra till skolan. Ikväll blir det dans Fuego med Rebecca!

Och just det, ett STORT GRATTIS TILL MIN BROR SOM FYLLDE 21 ÅR IGÅR!!!! Ska bli så kul att ses snart, vi måste spela Guitar Hero i jul =)


h-älg


Intensiv helg! I fredags kom fredrik och vi gick till en jättefin irländsk pub där vi åt god mat och drack öl, det var verkligen autentiskt där, alla i personalen pratade engelska, och ja, det kändes verkligen som att man var i Irland. Vi gillar!

I lördags var vi en sväng till badhuset, men det kanske dröjer ett tag innan vi går dit igen för det är så jäkla drygt med alla skrikande barn som springer omkring! De borde få ha en avdelning och akka vuxna en egen. På kvällen åkte jag och 4 till i min klass till Frida som hade födelsedagsfest! Festen var in the middle of nowhere där Frida också bor, men det var supertrevligt ändå ;) Idag kom jag hem halv två (eftersom vi sov över där) och halv fyra gick jag på ett körrep. Det är julkören, som består enbart av Uppsalastudenter som har lite julmusik dagen innan lucia. Mysigt!

Nu ska jag hoppa in i duschen och typ sova, är trööööttt!!

confetti kisses


Tjabbaaaaa!

Suttit sedan kl 13 med Sara Fanny Och Simon på Thai Village och ätit thaimat, sushi och glass och pratat pratat och pratat! Fanny har ju varit i Italien sedan augusti och Sara i Ecuador så det fanns mycket att diskutera! Har verkligen saknat mina kära vänner <3 Fast nu när vi sågs kändes det som att vi sågs typ i förrgår, det gillar vi!

Efter den lååånga lunchen traskade jag och sara till Åhléns där jag införskaffade en ny duk som liknar min gamla, men utan diverse fläckar och stearinstänk hehe...



Köpte även detta jätteroliga nagellack för 20 spänn på H&M, glitter i olika storlekar