utflykt!


God morgon!

Igår var vi på studiebesök till företaget Holmen paper och Holmen skog (företaget heter väl Holmen men det finns olika huvuddelar) som ligger i lilla hålan Hallstavik, ca 1-1,5 h från Uppsala. Har ni sett filmen Bröllopsfotografen? Hallstavik är iallafall precis som den lilla byn, där fabriken sysselsätter typ alla. Det finns en pizzeria och en skoaffär som heter Sko-Uffe. Jag ville gå in där men vi hann inte. Lärarna prioriterade nämligen att besöka företaget...

Vi gick ut en sväng i skogen där vi fick kolla på skogsmaskinen de använde för att fälla träd. De berättade om hur de arbetade, hur de återplanterade, hur de miljöarbetade och hur de gjorde för att inte förstöra fornminnen. Det där med fornminnen var drygt tyckte dem, för "ni anar inte hur mycket det finns där ute!!" Vissa gånger blev det dock fel, t.ex den gången när nån hög hade blivit klassad som bronsålder fast det var markägaren som gjort iordning det där på 40-talet.

De skickar träden till Holmen paper, en fabrik som gör papper, bokpapper osv. Intressant att gå runt och titta på hur det fungerar och hur man går från träd till färdigt papper. Dock var det jävligt varmt där inne. Fast det var roligt att vi fick gå som dagisbarn med reflexvästar och hjälmar. I skogen fick vi även godis.


Idag ska jag skriva klart (börja) på ett PM som ska in imorgon. Usch vad segt! Men vi är iallafall klara med grupparbetet som också ska in imorgon. Det handlade om ett Case, ett företag som i det här fallet gjort en massiv omorganisering. Vi skrev om den nya organisationen vs. den gamla typ!

Ha en bra dag lovers!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback